Ona je prva premijerka koja će ići na porodiljsko

0

Beba novozelandske premijerke Jacinde Ardern će biti prva beba rođena tokom vlasti svoje majke.

Jacinda je postala premijerka prošle godine poslije iznenađujuće brzog uspona na političkom polju. Nedugo zatim objavila je da će postati majka, a sada u sedmom mjesecu uopšte ne odustaje od brojnih obaveza i putovanja, piše B92.

“Ne brinem se, osjećam se odlično samo su mi noge malo otečene pa teže sjedim”, rekla je stranim medijima koji su je već proglasili za nov uzor svim zaposlenim majkama.

“Rana faza trudnoće bila je najteža jer sam imala grozne jutarnje mučnine, a niko tada nije ni znao za trudnoću”, rekla je Ardern koja kaže da trudnoća nije promijenila njen odnos prema poslu.

“Nema sumnje da me stopala malo više bole, ali to ne utiče na moju sposobnost da obavljam poslove”, rekla je buduća majka koja će ujedno biti i prva žena koja je rodila dok upravlja zemljom.

Istovremeno sa objavom trudnoće u januaru 2018. ona je zatražila od vicepremijera Winstona Petersa da tokom mjesec i po dana njenog odsustva vrši dužnost predsjednika vlade, navodeći da tokom tog perioda “namjerava da bude u potpunosti dostupna za kontakte”.

Poslije tog perioda ona planira da se vrati na posao, a brigu o djetetu vodiće ponosni tata Clark Gayford.

 

Foto: Facebook

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 1 = 7