Oliver Dragojević: Bolje sam, ali više ništa nije kao prije!

0

Pjevaču Oliveru Dragojeviću prije par mjeseci dijagnostifikovan je tumor na plućima. Od tada se ovaj umjetnik bori sa bolešću, a prema najnovijim informacijama, Oliver se osjeća bolje. Ipak, priznaje da ga je bolest umorila.

„Da, bolje sam, ali nije to kao prije. Fali mi snage i nisam u pravoj kondiciji i u stanju kakvom sam bio prije. Treba to izdržati. Liječenje dugo traje i zahtijeva strpljenje i disciplinu, to je možda ono najteže”, rekao je Oliver, priznavši da mu je najteže bilo ostaviti cigarete.

Međutim, smatra da će mu biti bolje kada prođe još jedan ciklus hemoterapije, a to je za dva do tri mjeseca. I dok Oliver čeka na novu terapiju u međuvremenu je u estradnom odsustvu nagrađen najprestižnijom muzičkom nagradom u Hrvatskoj – Porinom za životno djelo.

Inače, Oliver je do sada dobio čak 30 Porina, a u karijeri dugoj 50 godina sa preko 40 snimljenih albuma, live albuma i kompilacija, najznačajnije mjesto od svih hitova zauzela je poznata Oliverova „Cesarica“. Za ovu pjesmu malo ko zna da ju je radio Zlatan Stipišić Gibonni, a iako danas ima status evergrina, Oliver ju je zamalo vratio.

„Nju sam `oteo` Vinku Coci. Došao sam kod Zdenka Runjića i pitao bi li ja mogao snimiti tu pismu, a on mi kaže – ne možeš, to je za Cocu. Ali kako Coce još nije znao za tu pismu otišao sam u studio i snimio je. I kad sam je napokon snimio, bio sam razočaran pa sam nazvao Gibonnija i pitao mogu li je otpivati onako kako ja želim? Pa sam dodao neke svoje ukrase i pustio Gibonniju, a on kaže – pa ovo je pet puta bolje! A bio sam sa „Cesaricom“ već na putu da odustanem“, prisjetio se Oliver.

 

Foto: Screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 − 2 =