Odlaže se ski sezona u Austriji

0

Austrija ide u potpuni lockdown od ponedjeljka što znači da s radom staju i skijališta koja su već otvorena.

Takođe, odlaže se otvaranje onih skijališta koja je trebalo da krenu s radom krajem ovog mjeseca, odnosno početkom decembra. Naime, karantin je na snazi do 13. decembra, i posebno pogađa trgovce, ugostitelje i hotelijere.

Ideja je da se za 10 dana utvrdi da li su mjere dale efekta, a u slučaju da jesu – lockdown se 13. decembra ukida samo za vakcinisane protiv covida-19.

Shodno tome, neka austrijska skijališta su izvijestila da od 22. novembre gase žičare do daljeg, zavisno od razvoja situacije. Primjera radi, u regiji Salzburg objavili su kako će zbog odluke austrijske Savezne vlade sve njihove žičare biti zatvorene – dok ne istekne karantin.

Zbog ovog zatvaranja, jasno je da i agencije koje organizuju putovanja u popularna evropska skijališta, gube dio posla vezan za otvaranje ski sezone, piše Seebiz.

Direktorka jedne hrvatske turističke agencije kaže da klijenti koji su planirali putovanje u navedenom periodu – kada krene karantin – treba da im se jave radi povrata novca. U ovakvim situacijama, dodaje, novac se vraća u iznosu od 100% uplaćenih sredstava.

 

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 + = 6