Odahnite, postoji način da zavolite posao koji mrzite

0

Većina nas je bar jednom u životu bila u situaciji da radi posao koji ne voli.

Ukoliko se trenutno nalazite u takvoj situaciji, pa čak i ako je riječ o privremenom poslu, život će vam biti lakši ako nađete način da zavolite ono od čega živite.

Pročitajte, probajte, i podijelite sa svojim prijateljima.

  1. Iskazujte emocije prema ljudima do kojih vam je stalo. Pokažite da vam je stalo, bez straha.
  2. Uvijek imajte na umu da to nije posao koji ćete raditi do kraja života. To je tajna prečica za sreću.
  3. Izdvojite vrijeme za sebe i svoje hobije. “Ja” vrijeme je važno za zdravlje i ličnost.
  4. Slušajte muziku, igrajte video-igrice. Sve ono što vas opušta je poželjno. To će vas odmoriti nakon dugotrajnog sjedenja na poslu kojeg ne volite, sa ljudima koje volite još manje…
  5. Iskoristite svoj smisao za humor. Imajte ga uvijek spremnog kao Joker kartu. Ako nemate smisao za humor, budite u kontaktu s nekim ko ima. Pomaže, smijeh je najbolji lijek.
  6. Fokusirajte se na život umjesto na onih osam do 12 sati u kompaniji za koju radite. Svijet ne staje nakon što odete s posla. Sreću možete pronaći u ostatku dana.
  7. Budite najbolji mogući radnik. Dajte sve od sebe – čak i ako ne volite to što radite. Upravo je ovdje ključ – ako ste najbolji u poslu koji ne volite – možda ga zbog toga i zavolite. Inače, opcija pod rednim brojem 2 neka vam je na pameti.
  8. Radno mjesto ne napuštajte sa tenzijama sa kolegama. Normalno je da će se pojaviti trzavice u odnosima sa kolegama, šefovima, direktorima…ali kroz izlazna vrata firme ne izlazite bez zakopanih ratnih sjekira.
  9. Imajte na umu da i druge kolege možda ne vole to što rade. Iskoristite to – uradite nešto zabavno, jer obostrano razumijevanje pomaže. Kod ove stavke važno je zapamtiti i to: ne kukajte jedni drugima. Energiju koristite za pozitivne stvari.
  10. Podižite ljestvicu kvalitete vašeg posla iz dana u dan. Ponuda za drugo radno mjesto ne stiže onima koji se stope sa sivilom, ili su prosječni i bezidejni. Startup ideje su uvijek dobrodošle svakako.

 

Foto: Shutterstock

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 × 2 =