Od 2020. bečke apoteke rade 24 sata

0

Od 1. januara 2020. godine sve državne apoteke u Beču radiće naizmjenično noću, vikendom i praznicima, zaključeno je u Pismu o namjerama koje su potpisali predsjednik apotekarske komore Beča Philipp Saiko i bečki gradonačelnik Michael Ludwig.

Ovim ugovorom su dogovoreni budući načini snabdijevanja i rad apoteka u širem gradskom području. Svi farmaceutski objekti su podijeljeni u deset grupa, a svakom od njih su određena dežurstva. Novim javnim apotekama u ovom sistemu poslovanja biće dodijeljen raspored rada po smjenama. Na taj način će svi građani Beča pravovremeno moći da nabave lijekove, a apoteke će pružati kvalitetniju uslugu.

Takođe, apoteke će koristiti sistem informisanja građana pod nazivom „e-Medikation“, koji je u Austriji uveden 2018. godine. Zahvaljujući njemu, ljekari i apotekari imaju uvid u sve lijekove koje pacijenti istovremeno uzimaju. Na taj način se izbjegavaju lijekovi koji nisu kompatibilni sa onima koje pacijent već uzima pa se tako i čuva bezbjednost i unapređuje zdravlje građana.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Roman Kraft

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 − = 7