Obratite pažnju na ove simptome infekcije covidom-19

0

Na listi simptoma Centra za kontrolu i prevenciju bolesti našla su tri nova koja se dodaju na postojeću listu u slučaju infekcije covidom-19.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ističe da su takozvani simptomi alergije – zapušen nos ili konstantno curenje nosa, mučnina i dijareja tri nova simptoma korone virusa.

Do sada simptomatika covida-19 bila je u vezi sa povišenom temperaturom, infekcijom pluća, kratkim dahom, otežanim disanjem, bolom u mišićima, glavoboljom, ali i gubitkom čula ukusa i mirisa sa bolovima u grlu.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti napominje da će nastaviti sa dopunjavanjem liste kako se istraživanje o virusu bude razvijalo.

Razvijanje simptoma i klinička slika oboljelih zavisi od prethodnog zdravstvenog stanja pacijenta. Hronični bolesnici, naročito oni koji imaju srčane probleme, dijabetes ili probleme sa plućima su rizičniji nego ostali.

Težina simptoma zavisi od starosti pacijenta i imuniteta. Prvi znaci infekcije pojavljuju su u vremenskom procijepu od dva do 14 dana nakon infekcije virusom.

Centar za kontrolu i prevenciju naglašava da ako osjetite neki od simptoma da se javite svom ljekaru.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 − = 3