Objavljeno kako će ove godine izgledati čuveni bečki koncert

0

Čuveni “Koncert ljetnje noći” (Sommernachtskonzert), koji se svake godine održava u parku dvorca Schönbrunn u Beču, ove godine će morati da bude izveden u drugačijem izdanju. To je tradicionalni koncert orkestra Bečke filharmonije na otvorenom koji je besplatan za publiku i svake godine ga posjeti više hiljada ljudi.

Međutim, zbog trenutne situacije sa koronavirusom “Koncert ljetnje noći” odložen za 18. septembar 2020. godine, a najveća promjena je što će se održati bez prisustva velikog broja publike.

“Mali broj pozivnica” je dodijeljen  onima koji su omogućili da se koncert uopšte održi u ovo teško vrijeme, saopšteno je iz Bečke filharmonije. Na dan održavanja koncerta park dvorca Schönbrunn biće zatvoren od 18:00 sati tog dana, a neka područja biće zatvorena i ranije.

Kao i uvijek, koncert gledaoci mogu da prate posredstvom direktnog prenosa na TV-u ili u live streamu.

“Ovogodišnji program posvećen je odabranim djelima iz koncerta, filmova, baleta, opere i opereta, a moto je LJUBAV”, piše na stranici Bečke filharmonije.

Svojim besplatnim koncertom Bečki filharmoničari žele da približe klasičnu muziku što većem broju ljudi, što i uspijevaju već dugi niz godina, jer koncert svake godine privuče preko 100.000 gledalaca, ali i mnogobrojnu publiku pored malih ekrana.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 + 7 =