Nova pjesma Darka Rundeka: Drugačija od svih i nosi bitnu poruku

0

Muzičar Darko Rundek podržao je Greenpeaceovu kampanju protiv plastike za jednokratnu upotrebu predstavivši pjesmu „Reci ne“, te je pozvao građane da potpišu peticiju i pridruže se onima koji se protive upotrebi jednokratnih vrećica.

Rundek je pozvao na potpisivanje peticije za zabranu plastičnih vrećica, koju je potpisalo više od 50.000 građana, i pohvalio zbor ZbrKu iz Velike Gorice s kojim je snimio videospot „Reci ne“.

Plastika za jednokratnu upotrebu globalni je problem, a aktivisti nastoje raširiti svijest o njenoj štetnosti i tako umanjiti njeno korištenje.

Voditeljica Greenpeaceove kampanje Petra Andrić poručila je da su nužne promjene eko-politika jer se “danas moramo pobrinuti da se djeca sutrašnjice ne utope u moru plastike i plastičnih vrećica”, prenosi Index.

Izrazila je zadovoljstvo što su se u kampanju uključili i mladi ljudi te pozvala sve građane da se udruže kako bi se stalo na kraj pogubnim praksama. “Kao što prikazuje ovaj spot, želimo spriječiti da se današnja djeca sutra utope u moru plastike i plastičnih vrećica”, zaključila je ona, piše Index.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − 6 =