Njemački ministar: Mjere protiv covida-19 treba ublažiti za one koji se cijepe

0

Ljudima koji su se cijepili protiv covida-19 trebalo bi dozvoliti odlazak u restorane i kina, rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas kontrirajući drugim članovima vlade koji  se protive posebnim slobodama za cijepljene osobe.

Maas je rekao da je država masovno ograničila ljudska prava kako bi smanjila širenje zaraze i izbjegla prekrcavanje bolnica. On ističe i da vlada ograničava prava ljudima koji vode restorane, kina, pozorišta i muzeje.

“Nije još definitivno razjašnjeno u kojoj mjeri cijepljeni ljudi mogu zaraziti druge”, rekao je Mass novinama Bild am Sonntag, prenosi N1, dodajući da je jasno da cijepljena osoba nikome neće uzeti respirator.

„To uklanja barem jedan ključni razlog protiv ograničavanja temeljnih prava.”

Većina drugih njemačkih ministara se protive takvim posebnim pravima, bojeći se da to može dovesti do društvenih nejednakosti u vrijeme kad nisu svi imali priliku primiti cjepivo.

Ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer rekao je da bi pravljenje razlike između cijepljenih i necijepljenih osoba bilo ravno obaveznom cijepljenju, čemu se protivi.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 1 = 2