Nikola Đuričko: Naše glavešine nas svađaju pa dolaze kao mirotvorci

0

Među gradovima koje poznati srbijanski glumac Nikola Đuričko obilazi u sklopu turneje svog stand up showa “Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju, a niste smeli da ga pitate” bio je i Beč.

Na nastupu je Đuričko govorio o humoru, društveno-političkoj situaciji, kulturi i budućnosti.

Za stand up se odlučio jer je to, ističe, izuzetna forma pozorišta u kojoj određeni sadržaji najbolje i najdirektnije komuniciraju s publikom.

“Humor je vanvremenska kategorija i nijedno vrijeme nema pravo ukidati humor niti je to moguće uraditi. Imate čitave biblioteke knjiga i studija koje dokazuju pozitivni uticaj smijeha na organizam i dušu. Nadam se da je moj nastup terapeutski preporučljiv, ali svakako se konsultujte sa svojim ljekarom ili farmaceutom”, rekao je Đuričko za Klix.

Govoreći o odnosu humora i politike na ovim prostorima, Đuričko je kazao da je u zemljama bivše Jugoslavije mnogo više društveno-političke situacije te da ćemo tek kada se taj odnos preokrene u korist smijeha znati da se polako oporavljamo.

“Dokle god nacionalistička retorika ima mušterije neko će je nuditi na prodaju. Ništa lakše nego izluditi ljude i napuniti im srca mržnjom, a onda ubirati plodove takve situacije. Naše glavešine nas svađaju, a onda se pojavljuju kao mirotvorci. Vuku za nos lakovjerni narod, a sa druge strane se bogate. Izlaz je u zdravom razumu, jedino još to nismo probali“, rekao je.

Dodao je kako nažalost nije optimista, ali ipak misli da je nemoguće ne biti optimističan kada govorimo o budućnosti.

“Mislim da čovjek ne može da živi bez perspektive, makar i pogrešne. Vjerujem u mlade, ali i u stare ljude i u to da ćemo učiniti sve da živimo bolje”, rekao je Đuričko na kraju razgovora za Klix.

Pored turneje svog stand up showa i angažmana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu Đuričko u Londonu snima jednu seriju u produkciji BBC-ja.

 

Foto: Facebook/Nikola Djuričko

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


5 × 7 =