Nenad Vasilić, muzičar, kompozitor

0

Danas jedan od najtraženijih kontrabasista u Beču, rođen je u Nišu 1975. godine. Odrastao je okružen bogatom tradicijom balkanskog folklora koji su imali uticaja na njegovo današnje stvaralaštvo. Nakon jazz studija u Grazu, preselio se u Beč gdje već dugi niz godina radi, stvara nešto sasvim drugačije i gradi uspješnu karijeru.

Njegov album „Nenad Vasilić Balkan Band Live in ORF“ je 2004. godine bio nominovan za prestižnu evropsku jazz nagradu „Hans Koller“. Sa oko 40 originalnih kompozicija na 7 objavljenih albuma može se reći da je ostavio trag na jazz i „world music“ sceni, kako u Austriji tako i u ostatku Evrope.

Sreli smo ga ispred „Kuće palmi“ (Palmenhaus), jer je to, kako veli, jedno od interesantnijih mjesta u Beču: „Arhitektura, položaj, kao i činjenica da je odmah sa leve strane i „Kuća Leptirova“, gde sam često dolazio sa svojom decom dok su bili mali, da posmatramo leptiriće i jedemo tortu“. Beč po njemu ima predispoziciju da istinski postane kosmopolitski grad: „To je ono što volim kod njega. Videćemo da li će uspeti u tome“.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 − = 4