Nakon tri i po decenije: Abba snimila dvije nove pjesme

0

Legendarni švedski pop bend objavili su da su snimili prve nove pjesme od raspada 1983., prenose svjetski mediji. Novi singlovi grupe Abba bi trebale biti objavljene do kraja ove godine

Oni su ovu vijest objavili na Instagramu sklopu ranije planiranih nastupa njihovih avatara.

“Odluka da nastavimo s uzbudljivim projektom koncertnih nastupa naših avatara imala je neočekivanu posljedicu. Svi smo osjetili kako bi nakon 35 godina bilo zabavno ponovo udružiti snage u studiju. I jesmo. I bilo je kao da je vrijeme stalo, kao da smo bili samo na kratkim praznicima”, navodi se u objavi benda.

Jedna od novih pjesma ‘I Still Have Faith in You’ imat će premijeru u posebnoj televizijskoj emisiji u decembru.

“Možda smo mi jesmo ostarili, ali pjesme su nove. I dobar je to osjećaj”, zaključuje se u saopštenju.

Član grupe Björn Ulvaeus početkom sedmice otkrio je detalje njihova planiranog projekta. Centar će biti dva dvosatna televizijska ‘showa’ u zajedničkoj produkciji NBC-ja i BBC-ja u kojima će bend nastupati u obliku kompjuterskih stvorenih avatara. Za tu su svrhu članovi digitalno pomlađeni i izgledaće kao i 1979., kada je Abba bila na svojoj trećoj i zadnjoj svjetskoj turneji.

Abbatari su 2019. trebali i na svjetsku turneju. Iako su snimili dvije nove pjesme, članovi benda ‘od krvi i mesa’ nemaju nikakvu namjeru obnoviti koncertne nastupe.

Abba je osnovana u Stockholmu 1972. godine. Grupa se sastojala od dva para Ulvaeusa i Agnethe Fältskog te Bennyja Anderssona i Anni-Frid Lyngstad. Svjetsku slavu su stekli pobjedom na Evrosongu 1974. pjesmom Waterloo, a kasnije hitovima poput Knowing Me, Knowing You, Take a Chance on Me, Dancing Queen ili Mamma Mia. Raspadu benda kumovao je razvod Agnethe i Bjorna, a nakon nekog vremena razveli su se i članovi benda Benny i Anni-Frid.

Abba je 2000. odbila milijardu dolara za okupljanje jer je sporazum podrazumijevao 250 koncerata.

 

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 2 = 18