Najveća umjetnička instalacija u Austriji na zgradi bečke vijećnice

0

Od kraja aprila do oktobra 2019. godine toranj na zgradi bečke vijećnice biće pretvoren u umjetničko djelo.

U okviru radova na sanaciji spoljne fasade gradske vijećnice od kraja aprila 2019. godine srednji toranj biće obavijen zaštitnom mrežom. Na inicijativu kancelarije dobrotvorne manifestacije „Life Ball“ uprava Grada Beča donijela je odluku da se prekrivanje tornja iskoristi u umjetničke svrhe. Od 17. aprila na zgradi je postavljeno umjetničko djelo u vidu zaštitne mreže. Kreiranje umjetničkog koncepta osmislio je umjetnički duo Ashley Hans Scheirl i Jakob Lena Knebl.

Umjetnička instalacija visoka oko 70 metara treba da predstavi Beč kao kosmopolitski grad koji nudi okvire za umjetničke poduhvate za različite manifestacije kao što su „100 godina Crvenog Beča!“, „Life Ball 2019“ „EuroPride Vienna 2019“ i dr.

Projekat predstavlja trenutno najveću umjetničku instalaciju u Austriji veličine 1.500 m2. Toranj će biti obavijen zaštitnom mrežom najmanje pola godine do visine oko 75 metara.

Razlog za postavljanje mreže je početak 6. od ukupno 11 građevinskih segmenata kojim će cjelokupna spoljna fasada gradske vijećnice biti restaurirana. Troškovi za sanaciju fasade iznose 36 miliona eura.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Stadt Wien PID/Bernato

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − 2 =