Na koji dio tijela zapravo treba da nanosimo parfem?

0

U društvu se oduvijek postavlja pitanje na koji dio tijela zapravo treba da nanesemo parfem, kako bi se njegov miris što bolje osjećao. Prema stručnjacima, pored vrata i zglobova, postoji još jedno mjesto pogodno za par kapi parfema, a koje uporno zapostavljamo.

Pitate se koje je to mjesto? Radi se o stomaku, tačnije dio oko pupka.

Ovu tajnu otkrivaju poznati parfimeri, Steven Claisse i Ruth Mastenbroek, naglašavajući da nanošenje samo par kapi parfema na regiju oko pupka čini čuda, budući da miris ne može da izvjetri.

„Svaki dio našeg tijela emituje toplotu, emituje miris, i to upravo čini i naš pupakˮ, navodi čuveni parfimer japanske kompanije Takasago, Steven Claisse, prenosi DDL. Ruth Mastenbroek, vlasnica linije kozmetike i parfema, slaže se sa ovim navodima i dodaje da je pupak zapravo idealno mjesto za nanošenje parfema, kako se u tom dijelu tijela osjeća i naš puls, koji proizvodi dovoljno toplote da emituje mirise.

Ako ste pomislili da su ovog mišljenja samo parfimeri, varate se, čak i poznate ličnosti znaju za ovo „tajno oružjeˮ.

Poznata glumica, Liv Tyler, prije nekoliko godina otkrila je ovu tajnu u razgovoru za časopis Into The Gloss.

Prelijepa glumica i kćerka Stevena Tylera priznaje da je opsjednuta kozmetikom i da je stalno u potrazi za novim savjetima i trikovima. Ovaj dragocjeni savjet je zapravo dobila od oca. „Moj otac mi je otkrio da se parfemi uvijek nanose na mjesta koja emituju toplotu, na taj način, miris duže traje.ˮ

Tako da, sljedeći put kada nanosite parfem, stavite par kapi na vrhove prstiju i nanesite ga na predio oko pupka. Zavodite mirisom, jer ko se još ne okrene za nekim lijepim mirisom parfema?

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 1 = 7