Mlada Bosanka svojom pjesmom do suza ganula njemačku javnost

0

Bosanka Tiana Kruškić, nakon što je izazvala oduševljenja publike i žirija kada je u njemačkoj verziji reality “The Voice” otpjevala hit pjevačice Pink “Try”, plasirala se među osam najboljih na ovom prestižnom takmičenju talenata.

Nakon uspješnih kvalifilacija jedan od članova žirija Tiani je poljubio cipele, a potom je svrstana u grupu poznate njemačke muzičke zvijezde Nene od koje je sve vrijeme imala ogromnu podršku.

Tiana je u dogovoru s ocem Jasminom, koji se takođe bavi muzikom, odlučila da pjeva pjesmu o bosanskim izbjeglicama “Ja nisam tu”.

Tekst je napisao nepoznati dječak ratne 1993. godine u nekom od logora bivše države, a muziku i aranžman je uradio Jasmin.

U veoma jakoj konkurenciji o uspjehu su odlučivali i “lajkovi” na društvenim mrežama, podrška publike i ocjene stručnog žirija. Misleći da u takvoj situaciji teško može do finala Bosanka je odlučila da bar oda počast svojoj zemlji.

„Noćas pjevam jednu posebnu pjesmu. Pjesmu koja je u mom srcu… Postoje ljudi koji vode ratove i odlučuju o tuđim životima. Trebali bi biti i osjećati se kod kuće svuda, poštovati različitosti, a ne kao prognanici lutati po svijetu. Pitanje prognanika je, nažalost, uvijek aktuelno. Zato je ova pjesma tako važna. Ona je poruka. Volimo jedni druge, učimo iz prošlosti i obrišimo granice“, poručila je uz velike ovacije, između ostalog Tiana prije nego je izvela ovu pjesmu na engleskom, a potom i na našem jeziku, prenosi Buka.

Poslušajte kako Tiana zvuči.

Foto: Screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 × = 49