Ministarka rada Austrije podnijela ostavku, Kurz otkrio ko dolazi na njeno mjesto

0

Ministarka rada, porodice i omladine Austrije Christine Aschbacher podnijela je ostavku zbog tvrdnji  da je njen diplomski rad plagijat.

Lovac na plagijate Stefan Weber optužio je ministarku Aschbacher da je njen diplomski rad pun plagijata, pogrešnih citata, kao i da je napisan na lošem njemačkom jeziku. Takođe, na svom blogu je napisao da je njen doktorat ispod svakog naučnog standarda.

Aschbacher je odbacila te tvrdnje, ističući da su njeni radovi kojim je stekla akademske titule uvijek bili sastavljani u najboljoj namjeri i savjesti, te da se oslanjala na procjenu priznatih profesora.

“Sve tvrdnje da sam rad napisala za vrijeme mog mandata kao ministarka i da sam svjesno plagirala su podmetanja koje odbacujem. Rad kao ministarka za rad, porodicu i omladinu me je ispunio. Moj rad kao ministarka obavljala sam punim angažovanjem za ovu zemlju i dala sa svojim timom najbolje”, napisala je Aschbacher u ličnoj izjavi.

Aschbacher je rekla da smatra da ima pravo na fer postupak i da nadležni instituti treba da provjere njene radove. Ukazala je da smatra da su ona i njena porodica izloženi napadima i da to ne može dozvoliti.

Ko je njen “nasljednik”?

Austrijski kancelar Sebastian Kurz otkrio je da će Ministarstvo rada preuzeti Martin Kocher, dok će resori porodice i omladine biti prebačeni u nadležnosti ministarke za integraciju Susanne Raab.

Kocher, koji je inače vanstranačka ličnost, bio je do sada šef ekonomskog Instituta za visoke studije (IHS). Od juna on je bio i predsjednik Fiskalnog savjeta Austrije, koji nadgleda poštovanje budžetskih pravila EU od strane Austrije.

 

Foto: Pixabay

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 1 = 0