Mile Kekin: Umijem ja i bez psovki i glasnih gitara!

0

Dvije godine intenzivnog rada Mile Kekina rezultiralo je albumom na kojem se nalazi 10 pomno biranih i vrhunski odsviranih pjesama. Autorski i dijelom autobiografski album nastao je pod palicom jednog od najboljih domaćih producenata Denisa Mujadžića Denykena.

Već je najavni singl „Reno 4“, koji je u Hrvatskoj proglašen pjesmom godine, dao naslutiti da će se ovaj album žanrovski uveliko razlikovati od materijala koji Mile Kekin inače izvodi na rock koncertima svog matičnog benda Hladno pivo.

Album „Kuća bez krova“ je njegov drugi samostalni album i to koji je nastao u razmaku od čak 16 godina, a zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na autora i koji prati njegov život. Za razliku od dosadašnjih Miletovih izdanja na ovom albumu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda.

„Ideja je bila napraviti muzički drugačiji album od „Hladnog piva“ i opjevati neke slike iz djetinjstva i sadašnjosti za koje sam mislio da će im više odgovarati ovako malo mekše muzičko okruženje. Zato sam našao druge muzičare koji su više iz kantri, folk, bluz okruženja i napravio sam rokerski album koji je po mom mišljenju više odgovarao pjesmama i porukama koje sam želio izreći“, kaže Kekin.

Jedna od pjesama koja je svakako privukla pažnju je i pjesma „Atlantida“, u duetu sa Momčilom Bajagićem Bajagom. „Atlantida“ govori o prijateljstvu, prekidu prijateljstva i potrazi za jednim pripadnikom racionalne manjine.

Bajaga kaže da je u njoj osjetio nešto „dobronamjerno, primjereno i pozitivno“, a želja Mile Kekina je da upravo takve emocije stignu do njegove publike.

Foto:

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 + 3 =