Među najboljim pizzerijama na svijetu za 2022. i jedna bečka

0

Objavljena je godišnja ljestvica 50 najboljih svjetskih pizzerija, koju kreira talijanska inicijativa 50 Top Pizza.

Riječ je o najvažnijoj ljestvici svjetskih pizzerija koju od 2017. godine slažu anonimni inspektori, vodeći se prije svega kvalitetom pizze, ali i drugim kriterijima, poput usluge, te vinske i pivske karte.

Ove godine na listi najboljih svjetskih pizzerija prvo mjesto dijele dvije pizzerije, I Masanielli iz Caserte u Italiji i Una Pizza Napoletana iz New Yorka. Treće mjesto pripalo je pariškoj pizzeriji Peppe. Na četvrtom i petom mjestu također su pizzerije iz Italije, odnosno iz Napulja – 50 Kalò i Diego Vitagliano Pizzeria. Svoje mjesto na ovoj ljestici našla je i jedna pizzerija iz Austrije, a riječ je o Via Toledo Enopizzeria iz Beča na 32. mjestu.

Najbolja po ovom izboru – Pizzeria I Masanielli – sa sjedištem u Napulju etablirala se kao svjetski poznata pizzerija u koju ljudi dolaze iz daleka kako bi odali počast najvećem gradskom kulinarskom izumu.

“Jelovnik govori o istraživanju najsuvremenijih tijesta, preciznom kuhanju i zanimljivim kombinacijama visokokvalitetnih namirnica koje govore o eksperimentiranju otmjene kuhinje uz pizzu koja ostaje apsolutni protagonist stolu”, stoji na stranici 50 Top Pizza.

Ova pizzerija osvaja prvo mjesto već četiri godine uzastopno.

 

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 × = 6