Ljetovanje u Austriji: Ovo su najpopularnije destinacije

0

Oko 36 odsto građana Austrije nije odustalo od ljetovanja zbog koronakrize i već imaju fiksni plan gdje će ove godine odmarati, pokazalo je istraživanje Instituta za ispitivanje javnog mnijenja “Gallup” iz Beča.

Istraživanje je takođe pokazao da 57 posto ispitanika želi odmor provesti u Austriji.

Prema podacima iz ankete prilično je veliki broj i onih koji još uvijek nisu otpisali ljetovanje izvan granica Austrije i čekaju da vide hoće li uskoro austrijska vlada ukinuti upozorenje za putovanje u inostranstvo.

Istraživanje je takođe pokazalo da je polovini anketiranih koji su odlučili ljetovati u Austriji najprivlačniji odmor na nekom od jezera. Po mogućnosti toplih, za ugodno kupanje, te su južne austrijske pokrajine Koruška i Štajerska po tom pitanju u prednosti.

Nakon odmora na jezeru, na drugom mjestu popularnosti je planinarenje i boravak u dobro opremljenim planinskim kućama. Slijede gradski turizam, wellness i odmor na selu.

Anketa je pokazala da su omiljene turističke destinacije za odmor u Austriji pokrajine Koruška (59 odsto) i Štajerska (55 odsto), te potom  Salzburg (48 odsto), Tirol (37 odsto) i Gornja Austrija (28 odsto).

 

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 8 = 1