Ljeto u znaku balova: Tri velika bečka bala

0

U Beču se ne pleše samo preko zime i u vrijeme karnevala, već se i ljeti pleše na tri velika ljetna bala.

Veliki humanitarni događaj u znaku borbe protiv side, „Life Ball“, održaće se 2. juna 2018. godine dvadeset peti put po redu u Gradskoj vijećnici. Živopisni festival sa izvanrednim nastupima uživo organizuje se sa ciljem da se van granica grada Beča i zemlje pošalje glasan, čak i zaglušujući signal, o borbi protiv HIV-a i AIDS-a. Kreativni okvir za ovu svjetski jedinstvenu proslavu pružiće ove godine legendarni mjuzikl „Moje pjesme, moji snovi“.

Veoma dugu tradiciju ima i bal koji organizuje novinarski klub „Concordia“. Johann Strauss, kralj valcera, posvetio je još 1859. godine upravo ovom novinarskom klubu neke od svojih najpoznatijih melodija – valcer „Feljton“. Bal „Concordia“ dočekuje goste 8. juna 2018. godine u raskošnim prostorijama Gradske vijećnice kao i u unutrašnjem dijelu sa arkadama. Ovogodišnji moto biće u znaku tanga.

Tradicionalni deveti ljetni bal „Fête Impériale“ održaće se 29. juna 2018. godine u zgradi „Španske dvorske škole jahanja“. Novac od ulaznica za ovaj događaj biće iskorišten u svrhu istraživanja neophodnih za uzgoj lipicanera.

 

Foto: Life Ball / Harald Klemm

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 × 2 =