Koncerti u Beču u 2019. godini

0

Tokom 2019. godine u glavnom gradu Austrije održaće se niz koncerata poznatih svjetskih zvijezda među kojima su Bob Dylan, Cher, Elton John, Pink, grupa Rammstein i dr.

Kako kažu organizatori, stadion Ernst Happel bi tokom ljeta mogao biti tijesan da primi sve obožavaoce. Među prvima će na najvećem stadionu u Austriji nastupiti Phil Collins u okviru svoje turneje „Not Dead Yet“ (2.6.). U nastavku slijede koncerti rock grupe Bon Jovi (17.7.), pop zvijezde Pink (24.7.), heavy-metal benda Metallica (16.8.), kultne rok-grupe Rammstein (22. i 23.8.).

„Never Ending“ je i dalje moto Boba Dylana koji će sljedeće godine u Austriji imati dva koncerta: 16. aprila u Beču u dvorani „Wiener Stadthalle“ i 17. aprila i Innsbrucku.

I pored lijepih vijesti namijenjenih koncertnoj publici, tu je i jedna melanholična, a razlog je odlazak jednog od najvećih tekstopisaca svjetske pop-scene, Eltona Johna, sa muzičke bine. Prije odlaska održaće koncert u Beču (1.5.) i u Grazu (2.5.).

Od ostalih koncerata, tu je i nastup jednog od najpopularnijih italijanskih umjetnika, Erosa Ramazzottia (15.4.), zatim koncert jednog od najvećih gitarista svih vremena Erica Claptona (6.6.) kao i nastup američke pop pjevačice i glumice Cher (7.10.).

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Fuerthner/ PID

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 4 = 28