Koliko košta objava: “Klik“ je lakši od mikrofona

0

Brojne domaće estradne zvijezde osim nastupima u zadnje vrijeme novac zarađuju i putem Instagrama. Naime, redovno objavljivanje fotografija u kojima se hvale odjevnim kombinacijama, domaći estradnjaci fino unovče čineći ovaj “posao od kuće“ jako unosnim.

Tako Jelena Karleuša, koja je jedna od najpraćenijih javnih ličnosti na Instagramu, za razliku od većine pjevačica koje obično reklamiraju samo domaće brendove, restorane ili hotele, na svom profilu reklamira i svjetske brendove poput Guccija, Prade ili Versacea. A kako tvrde neki izvori, na ovaj način Karleuša zaradi i do 1.000 eura za samo jednu fotografiju.

Iako ne zarađuje kao Karleuša, glumica Sonja Kovač priznala je da se ovako “može zaraditi puno više od prosječne hrvatske plate“, ali i “kompenzirati“ skupa putovanja, večere po restoranima ili brendirane krpice.

Navodno, kompenzaciju skupih krpica najviše voli Seka Aleksić. Zahvaljujući društvenim mrežama Seka je opremila i svoj dom, dobila opremu za trening, bebi opremu…

Koliko je ovaj trend uzeo maha govori i činjenica da voditeljka Nina Radulović i pjevačica Goca Tržan reklamiraju šta stignu, od salona namještaja, do cvjećara i butika.

Jedna objava vrednija nego nečiji nastup

Osim pomenutih, Severina kao jedna od najpraćenijih regionalnih zvijezda na društvenim mrežama, zarađuje ozbiljan novac. Naime, Severina za samo par sekundi može da zaradi i do 5.000 eura!

„Severina ima dobru cijenu za reklamu na Instagramu jer je popularna u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Osim što dobija besplatnu garderobu, nakit, torbe i satove u zamjenu za objavu na internetu, kompanije joj daju i novac. Kad je ova vrsta reklame bila u povoju, zarađivala je po 1.000 eura po objavi, a sada ta cijena ide i do 5.000 eura“, otkrio je jedan neimenovani izvor blizak njenom marketing timu.

 

Foto: Facebook/Severina

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 − 2 =