Koji je vaš skriveni talenat?

0

Možda ste već pronašli svoj skriveni talent, a možda ste još uvijek u potrazi za onim što vam najbolje ide od ruke. Da vam olakšamo tu potragu, donosimo vam skrivene talente horoskopskih znakova.

Evo koji su to talenti koji se skrivaju u vama.

Ovan
Ovnovni su stvoreni za sportske aktivnosti. Imaju najbrže reflekse, impulsivni su i spontani. Pripadnici ovog znaka inteligentni su i aktivni. Dobro im ide sve što je povezano sa pokretom, dinamikom, pa i mehanikom. Dobro im ide izgradnja, kao i popravljanje stvari, a konkurencija ih čini još boljima u onome čime se bave. Bolji su u individualnim nego u timskim aktivnostima.

Bik
Bikovi su odlični u kuhinji, ali i sa novcem. Strpljenje, istraživanje novih kulinarskih mogućnosti i izmišljanje novih recepata im je omiljen hobi. Osim toga, dobro im idu sve stvari koje su povezane sa dekorisanjem, bilo odjeće, doma ili dvorišta. Imaju nos za finansije, pa kao vlasnici firmi mogu doći do pravog bogatstva.

Blizanac

Blizanci su jako sposobni da prodaju bilo šta. Bilo da je riječ o oglašavanju, pregovaranju ili direktnoj prodaju, pripadnici ovog znaka nadareni su za uvjeravanje drugih u ono što žele. Komunikativnost, istinski interes za druge, sposobnost širenja informacija i povezivanja čini ih odličnim govornicima. Dobri su i u svim djelatnostima u kojima se koriste ruke, jer brzo uče ako su inspirisani.

Rak
Rakovi znaju s ljudima. Pripadnici ovog znaka uspješno prenose osjećanja u ono što rade, a imaju istinski talent u razumijevanju, motivisanju i shvatanju drugih ljudi. Zbog toga su odlični u ulozi profesora, trenera i savjetnika. Od drugih talenata ističe se sposobnost stvaranja estetski lijepih stvari i inovacija za što se služe svojom bogatom maštom.

Lav

Bez Lavova nema veselja. Ako iko na sebe lako privlači pažnju, to su definitivno pripadnici ovog vatrenog znaka. To ih čini odličnim zabavljačima, pa je humor i snalaženje u novim situacijama njihov istinski talenat. Osjećaju interes i prema stvarima povezanim s ljepotom, kozmetikom i ishranom, a nerijetko će upisivati razne kurseve kako bi produbili svoje znanje i sposobnosti.

Djevica
Posvećenost detaljima pripadnicima ovog znaka ne predstavlja nikakav napor, već nešto urođeno. Svakom zadatku se maksimalno posvećuju, a njihovo polje interesa je široko. Vole hobije povezane s računarima, crtanjem, izgradnjom stvari, a najviše od svega vole planirati. To je njihov istinski talent i najradije bi svim bližnjima pravili planove – od finansija i popisa za kupovinu do privatnog života.

Vaga

Vage znaju kako smekšati ljude. Pravedan nastup, savjetovanje bez osude i pregovaranje između posvađanih strana prirodni su talenti koji krase pripadnike ovog znaka. Uopšteno, njihovi talenti najčešće uključuju društvo, a ne stvari, i oni su vrlo često članovi nekih udruga ili interesnih grupa. Često su i umjetnički talentovani, ali to zanemaruju jer se posvećuju konkretnim stvarima vjerujući kako u tome leži finansijska sigurnost.

Škorpija
Škorpija je analitički genije. Inteligencija i logičko razmišljanje glavne su odlike pripadnika ovog znaka. Oni se ističu u svim zadacima koji zahtijevaju logičko promišljanje i analize. Najčešće ih zanimaju pomalo neobične stvari i hobiji, a najbolji su uvijek u onim stvarima u kojima ne nalaze shvatanje i razumijevanje drugih. Računanje, finansijski poslovi i logički zadaci su u kojima će zablistati.

Strijelac
Ako je neko u Zodijaku rođeni sportista, onda je to Strijelac. No, osim na sportskom terenu, on voli osjećaj borbenosti i takmičenja u svemu što radi. Razumije se u mehaniku i tehnologiju te lako shvata kako funkcionišu stvari, pa ima i talent inovativnosti – u kojem izrađuje vlastite predmete koji mu mogu olakšati život.

Jarac
Jarčevi su kreativne i duhovite duše. Ispod njihove prizemljenosti i praktičnosti, obično se krije velik talenat za humor – od sarkazma do samoizrugivanja. Ako se opuste i ohrabre, bez problema mogu biti komičari. Uopšteno, imaju veliku prikrivenu dozu kreativnosti koja lako može izaći kroz pisanje, pjevanje, crtanje i slične djelatnosti koje im omogućuju da odmore mozak od problema, a od hobija se lako mogu pretvoriti u unosan posao.

Vodolija
Vodolije prave čuda sa rukama. Iako se često govori o intelektualnim i inovatorskim sposobnostima pripadnika ovog znaka, njihov se pravi talent krije u njihovim rukama. S njima zaista mogu svašta, samo ako isprobaju – od popravaka do kreiranja. Osim toga, prirodno su muzički talentovani, osjećaju ritam i lako prate melodije, a nadareni su i za modernu tehniku, pa su dobri i u grafičkom dizajnu. U svakom slučaju, oni su inovatori koji rado otkrivaju nove načine korištenja stvari.

Riba
Ribe su definitivno najviše sklone svim vrstama umjetnosti od svih drugih pripadnika Zodijaka. Ipak, njihov je skriveni talent psihologija – oni imaju vrlo istaknutu moć čitanja drugih ljudi. U tome im pomaže njihova velika mašta, ali i velik dodir sa duhovnim aspektom života. Posvete li se tome, lako mogu otkriti tuđe namjere i ponašanje, pa bi i bez problema mogli biti privatni detektivi sa svojim dobrim nosom.

 

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


4 × = 4