Katarina Radivojević: Udaja ne definiše uspješnu ženu!

0

Katarina Radivojević, 38-godišnja beogradska glumica, zahvaljujući svom seksipilu, vatrenom temperamentu, ali i ulogama koje je tumačila uvijek je privlačila pažnju javnosti. Zlatni sjaj stekla je ulogom u filmu “Zona Zamfirova”, a iako je prije sedam godina sreću odlučila potražiti u Americi, povremeno se vrati na Balkan da snimi poneki film. Živi na relaciji Los Angeles – Beograd, nije udata, ali ima par zamrznutih jajnih ćelija. Uči španski i svira klavir, a naučila je roniti. Nema Instagram. Nema ni Facebook.

Sve do skora je sebe posmatrala kao “vjetar koji se vezati ne može”, ali je nakon dugogodišnjeg singl staža zaključila da bi se rado “primirila“.

Gotovo sedam godina je prošlo od Vaše odluke da se otisnete u Ameriku. Otišli ste i zbog ljubavi i karijere… Jeste li pogriješili? Istina, otišla sam u Ameriku zbog ljubavi, ali to je bio samo jedan od razloga. Usavršila sam engleski jezik, stekla divne prijatelje, otvorila si neke nove puteve, ali i shvatila koliko je teško uspeti kao glumica. Pa i da ne uspem u Americi kao glumica, umreću srećna jer sam probala.

Jeste li požalili što ste zbog ljubavi na vrhuncu svoje karijere otišli iz regije? Ne! I nisam bila na vrhuncu karijere, pre bih rekla na vrhuncu popularnosti od koje sam zapravo možda pobegla. Volim svoju privatnost pa ni dan danas nemam Instagram i Facebook, što i nije baš pametno.

Kako je bilo graditi karijeru iz početka? Radila sam predstave u New Yorku i Los Angelesu, da ne nabrajam sada. I poneko beznačajno snimanje. Bilo je i nekoliko velikih audicija koje zapravo mogu na prste nabrojati, gde sam u zadnjem krugu izgubila uloge koje su bile kao za mene napisane. Dobile su ih uglavnom Amerikanke koje su imitirale akcent koji je meni potpuno prirodan. Ipak, odigrala sam tri glavne uloge u televizijskim serijama u Srbiji, da me publika ne zaboravi.

Trenutno u Beogradu snimate drugu sezonu vrlo hvaljene serije “Ubice mog oca”? Da, biću u Beogradu još neko vreme, dok ne završim snimanje serije “Ubice mog oca”, gde igram kontroverznu tužiteljicu Mariju. Povratak u Los Angeles planiram za jesen, gde ću nastaviti pripreme za film “Black money games” kao deo produkcijskog tima.

Dio ste 50-milionskog projekta “Black money games” u režiji Adama Wrighta, u kojem glavnu ulogu ima Tom Hanks. O čemu je riječ? Radi se o akcijskom kriminalističkom filmu u režiji Adama Wrighta, čiji je glavni producent Joey Tufaro iz Gold Star Filma u Los Angelesu, u čija su tri poslednja filma igrali Halle Berry, Arnold Schwarzenegger i Christopher Walken. Film je inspirisan istinitim događajima i bavi se otkrivanjem jednog velikog slučaja razotkrivanja tokova pranja prljavog novca, ratnih profitera i kriminalaca.

Je li Vam palo na pamet tada da se vratite kući u Srbiju, u neko sigurno okruženje, gdje su porodica, prijatelji, sigurna egzistencija u svakom pogledu? Ne, nikad nisam razmišljala o povratku zauvek. Dolazila sam u Beograd na snimanja da me publika ne zaboravi. I da vidim prijatelje i porodicu. Ali verujem da kad jednom osetite taj duh svetskih metropola, teško se vraćate kući za stalno. Imam nomadsku dušu i vrlo sam živa po prirodi pa ne volim baš mirne luke.

Sada Vam je 38 godina, a uvijek ste govorili da želite jednog dana brak i djecu. Kuca li Vam biološki sat ili ste opušteni pa šta život donese? Želim i dalje, ali ne bilo s kim. Želim s pravim partnerom i ne pod svaku cenu. Zamrznula sam jajne ćelije i ne treba mi brak da bih se osećala kompletnom.

Zar udaji ne teže sve žene? Udaja vas ne definiše kao uspešnu ženu. Ona je stvar odluke i pravog trenutka, koji se meni još uvek nije dogodio, ali to ne znači da neće. Kakvu sreću donosim onima koji su prošli kroz moj život, verujem da i mene čeka iskrena i prava ljubav. Ono što me opterećuje u vezi sa tim jeste pritisak sredine koji se vrši na žene mojih godina da se što pre udaju i postanu majke. Sama sebi ga nikad nisam nametala, ali kada god dođem u Srbiju, čujem samo ista pitanja – imaš li nekog, kad misliš da se udaš i praviš decu?

Pa kad mislite? Ne mogu na silu da nađem nekog i udam se samo zato što je vreme. Postoje žene koje misle da im nešto fali ako nisu u braku, a meni je od toga važnije kakav sam čovek. Smatram da sam u životu mnogo toga uradila, da nisam uludo trošila dane u provodu i ludovanju. Još se nisam usudila da imam dete jer verujem u ideal zdrave porodice, koliko god ona da traje.

Čini se kao da ste na nekoj životnoj prekretnici. Gdje se vidite za pet godina, i profesionalno i privatno? Vidim se više u produkciji, a možda manje u glumi. Želela bih svojim malim doprinosom kroz film i pozorište promeniti sliku o Srbima u svetu, koja je trenutno jako loša. I vidim se s porodicom koju sam ostvarila iz velike ljubavi, a ne kompromisa.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 × = 18