Karijera puna skandala: Popularni glumac optužen za silovanje

0

Gerard Depardieu, jedan je od najpopularnijih francuskih glumaca, optužen je za silovanje mlade glumice prije dvije godine. Gerard Depardieu potpuno negira bilo kakav napad i silovanje, rekao je njegov advokat Herve Temime.

Depardieu je glumio u oko 170 filmova, a karijera mu je puna skandala. Tako je 1991. ostao bez Oscara za ulogu u “Cyrano de Bergeracu” nakon sablazni koju je izazvao njegov intervju časopisu Time u kojem je tvrdio da tokom siromašnog i teškog djetinjstva nekoliko puta svjedočio silovanjima.

“Govorim mnogo gluposti”, izjavio je kasnije pokušavajući sanirati štetu. Greška u prevodu jednog od njegovih citata nije pomogla jer je sugerisala i da je učestvovao u jednom od tih silovanja. Iako su ga francuski političari pokušali odbraniti, Oscar je otišao Jeremyju Ironsu.

Napad na fotografa

Godine 2005. udario je fotoreportera koji ga je u Firenci snimao u kupovini s mladom ženom. Dario Orlandi izjavio je na sudu da ga je glumac prvo pozvao da mu priđe i onda ga udario glavom u lice.

Depardieu se branio tvrdnjom da je Orlandi “paparazzo”, što je ovaj negirao. Glumac je na sudu proglašen krivim i kažnjen s 800 eura kazne.

Uriniranje u avionu

Na letu od Dublina do Pariza 2011. Depardieu je zabranjen odlazak na toalet za vrijeme polijetanja. Ne mogavši se suzdržati, glumac se pred svima pomokrio u praznu bocu i ostavio mrlju na tepihu jer se boca prelila.

Pripreme za polijetanje su zaustavljene, a Depardieu je ispraćen iz aviona. “Nisam čudovište. Samo sam čovjek koji je htio piškiti”, rekao je kasnije u jednom američkom ‘talk showu’.

Pijani pad sa skutera

Depardieu je izazvao velika negodovanja kad je 2013. prihvatio rusko državljanstvo protestujući protiv predloženog poreza na bogate u Francuskoj. Pasoš mu je lično uručio Vladimir Putin na svečanoj večeri, a glumac je uzvratio pohvalama na njegov račun. “Ruska nacija treba upravo ovakvu osobu. Putin se trudi Rusima vratiti dostojanstvo”.

Godinu poslije pijan je usred bijela dana pao sa skutera u Parizu. Osuđen je zbog izbjegavanja pojavljivanja na ročištima i trostruko veće količine alkohola u krvi od dopuštene.

A on je potom nekako uspio dobiti belgijsku vozačku dozvolu što mu je omogućilo da i dalje nesmetano vozi u Francuskoj.

 

Foto: Wikipedia / Siebbi / CC-BY-3.0

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 + = 12