Kako zamaskirati izrast do idućeg farbanja kose

0

Otprilike dvije sedmice nakon farbanja kose pojavljuje se izrast. Ipak, bilo bi previše štetno za kosu, a i za kućni budžet, opet posegnuti za bojom. I šta napraviti da se izrast ne vidi? Postoje dva trika, u zavisnosti od toga da li je svjetlija ili tamnija boja kose, koji pomažu da izrast ne dolazi toliko do izražaja, odnosno – zakamufliraju ga!

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže sjenilo za oči što sličnije prirodnoj boji kose. Nanesite ga širom četkicom na izrast i privremeno se neće toliko vidjeti.

Ako ste ofarbali kosu u nijansu svjetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili dječjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastu i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, npr. onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

U trgovinama postoje i posebni preparati za prikrivanje izrasta, a nalikuju maskari za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrast od pranja do pranja kose. Takođe, preliv za kosu dobar je izbor za sakrivanje izrasta između farbanja, a osim toga će i osvježiti postojeću boju.

Inače, želite li da boja na kosi potraje duže, izbjegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovječnost boje. Nekoliko dana prije farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se bolje uhvati. Takođe, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja, piše 24sata.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 5 = 0