Jutarnja navika od 60 sekundi koja će vam „probuditi“ produktivnost

0

Teško je da izvučete „najbolje od dana“ kada prve sate ujutro provodite u žurbi. Niko nije sretan – ni vi, ni vaša djeca, ni partner, ni vaše kolege – svi su oni žrtve. Postoji mnogo okidača lošeg raspoloženja, ali postoji i jedna stvar koja je zajednička svim raspoloženjima – to su vaši izbori.

Ovo je vježba koju možete raditi svako jutro – dok kuhate kafu, čaj, oblačite se. Dok čekate da voda provri, postavite sebi tri pitanja:

  1. Za šta sam sve zahvalan/zahvalna danas?

Da, da, dobar stari kliše – zahvalnost. Veoma je lako da preskočite ovaj korak i da vam se učini banalnim kada se osjećate loše. Loša raspoloženja će se dešavati – htjeli vi to ili ne. Ako izrazite zahvalnost, „prebacićete se“ u to raspoloženje. Na taj način počinjete pozitivan put ka dobrom raspoloženju. Sve što treba da uradite jeste da se sjetite jedne male stvari zbog koje osjećate zahvalnost.

  1. Kome treba da se zahvalim danas?

To što osjećate zahvalnost može da vam poboljša raspoloženje. To ne mora da bude ni neka važna osoba niti veliki gest. U pitanju su sitnice koje vam poprave dan. Čak i sama pomisao na to lijepo što je neko za vas uradio može da vam izmami osmijeh.

  1. Na šta treba da mislim danas?

Fokus zahtijeva mentalnu energiju, tako da loše raspoloženje ne dolazi u obzir. To na šta treba da pomislite ujutro ne mora biti ništa grandiozno. Ako se dešava nešto lijepo tokom dana – sastanak kome se radujete, mogućnost za nova poznanstva, radionica, prijatan ručak – nemojte otkazati koliko god vam se činilo da imate važnijeg posla. Od samog  trenutka buđenja razmišljajte o tome da ćete danas raditi nešto što volite i čemu se radujete – to je jedino bitno.

Dobro raspoloženje ima mnogo veći uticaj nego što mislite. U svakom slučaju – ništa vas ne košta da probate, piše BIZLife.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 × 9 =