Jesen 2017. u Beču: „Sve je umjetnost“

0

Sve je umjetnost“ – glavni grad Austrije će ove jeseni biti centar prije svega za ljubitelje savremene umjetnosti iz čitavog svijeta. U planu je održavanje velikog sajma umjetnosti, „Nedjelje umjetnosti“, brojnih izložbi kao i „Duge noći muzeja“.

Sajam umjetnosti „Viennacontemporary“ predstaviće od 21. do 25. septembra u dvorani „Marx Halle“ savremenu umjetnost sa težištem na centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi (ovoga puta fokus je na Mađarskoj). Na sajmu će biti zastupljeno oko 100 galerija iz 26 zemalja, a predviđen je i program sa izvođenjima, specijalnim izložbama i razgovorima sa umjetnicima. Ove godine prvi put će biti predstavljene visoko kvalitetne skulpture međunarodnih umjetnika.

U odabranim bečkim galerijama internacionalni kustosi predstaviće 21 izložbu savremene umjetnosti. To je koncept „curated by vienna“ koji se održava od 15. septembra do 14. oktobra. Ovogodišnji moto glasi „image/reads/text“ i bavi se značajem jezika u savremenoj umjetnosti.

Parallel Vienna“ predstaviće od 19. do 24. septembra divergentne pozicije mlade kao i etablirane savremene umjetnosti.

U „Dugoj noći muzeja“ 7. oktobra od 18 časova do jedan sat iza ponoći u skoro 100 bečkih muzeja i ustanova kulture moći će da se uđe sa samo jednom kartom. Na programu će takođe biti i razgovori sa umjetnicima kao i muzika uživo. Karta za „Noć muzeja“ važiće i kao karta za prevoz šatl-busom između lokacija.

Vienna Art Week“ se ove godine održava od 13. do 19. novembra pod motom „Transforming Technology“. Izložbe, podijumske diskusije, predavanja, razgovori sa umjetnicima, specijalna vođenja, instalacije i izvođenja biće posvećeni uticaju automatizacije, digitalizacije i tehnološkog razvoja na društvo i umjetnost.

Art&Antique“ je sajam za umjetnost, antikvitete i dizajn, a održava se od 4. do 12. novembra u palati Hofburg. Na sajmu će brojne austrijske i internacionalne galerije predstaviti antikvitete, staklo, namještaj, ručno rađene umjetnine, skulpture kao i modernu i savremenu umjetnost.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Aleksander Murashkin

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 + 4 =