Javne kuće u Austriji ostaju zatvorene, dopuštene kućne posjete

0

U Austriji je od ponedjeljka ponovo dopušteno obavljanje uslužnih djelatnosti, a to uključuje frizerske salone, salone za masažu, kozmetičke salone, ali i pružanje seksualnih usluga.

Ipak, “seksualni barovi”, kao i ostatak ugostiteljske djelatnosti, još uvijek su zatvoreni. Međutim, “ulična” prostitucija je dopuštena, ali i tu dolazi do problema budući da je ona dopuštena nakon 20 sati, a to je vrijeme kada je na snazi ograničeno kretanje. Sastanci u privatnim prostorima s klijentima su dopušteni, ali samo uz poštovanje mjera, odnosno uz negativan korona test ili FFP2 masku.

Kućne posjete dozvoljene su samo u Beču, Donjoj Austriji, Gradišću i Štajerskoj, ali pod određenim uslovima. U te uslove spada i to da maloljetno dijete ne živi u tom domaćinstvu. U Koruškoj, Tirolu, Salzburgu, Gornjoj Austriji i Vorarlbergu nisu dozvoljene kućne posjete, odnosno rad je zabranjen izvan javnih kuća.

Budući da je na snazi zabrana kretanja nakon 20 sati, Sindikat seksualnih radnika (BSÖ) pregovara s bečkom gradskom vlasti da se za nekoliko sati pomjeri početak dopuštene “ulične” prostitucije kako bi seksualni radnici imali priliku zaraditi legalan novac bar nekoliko sati dnevno.

 

Izvor: Kroativ.at

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 + 1 =