Iznenađeni: Bečka kina odbila mogućnost ranijeg otvaranja

0

Iako je bilo najavljeno da će kina u Austriji ponovo početi s radom sredinom jula, izmjenama i dopunama Pravilnika o popuštanju mjera izazvanih koronavirusom, objavljenom u srijedu, kina mogu raditi od petka 29. maja.

Dozvoljen broj posjetilaca je 100, a mora se poštovati i minimalna udaljenost od jednog metra. Dozvoljeno je prekoračiti minimalno rastojanje ako posjetilac koristi zaštitnu masku.

Kina iznenađena ranijim otvaranjem

Ostaje nejasno koliko će kina zaista iskoristiti ovu iznenada odobrenu mogućnost ranijeg otvaranja. Bečka kina na novonastalu situaciju su reagovala najavom da će ipak otvoriti sredinom juna. Prije toga, bilo bi previše nedostataka u pogledu kvalitete, komfora i kontinuiteta programa, objašnjeno je.

Bečko Gartenbaukino, Stadtkino im Künstlerhaus, Votiv Kino, De France, Filmcasino i Filmhaus planiraju da u narednim danima objave detalje o programima i uslovima posjete.

Ponovo bioskopi na otvorenom

Trenutno se pojavljuju sigurnija izdanja posjete bioskopu i uživanja u filmu bez nošenja zaštitnih maski i držanja  distance. A Austriji već radi nekoliko kina na otvorenom, a u planu su i nova otvaranja.

 

 

Foto:Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 − 1 =