Ibiza skandal: “Nećakinja ruskog oligarha” je studentica iz Bosne?

0

Kako otriva austrijski dnevnik Krone, navodna nećakinja ruskog milijardera vjerovatno je studentica agronomije, porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako trenutno stoje stvari, video zamku, u koju je šef austrijske radikalne stranke FPÖ upao na Ibizi, ne tako davne 2017. godine, pripremio je četveročlani tim, sastavljen od advokata iz Beča, privatnog detektiva i dvojice stručnjaka za industrijsku špijunažu.

Informacije o Stracheu, koje je u neformalnim razgovorima bečki advokat dobio od njegovog bivšeg tijelohranitelja, poslužile su im pri izboru žene, koja je u narednim mjesecima Stracheovom naivnom saradniku Gudenusu predstavljena kao nećakinja ruskog milijardera.

Na kraju je na izboru za “mamca godine” pobijedila studentica agronomije, porijeklom iz BiH!

Ona je za dobro odrađen posao dobijala čak i do 7.000 eura dnevno. Navodno je zadivila Gudenusa detaljnim znanjem o lovu i šumarstvu i tako je uspjela dogovoriti fatalni susret na Ibizi.

Prema tvrdnjama profesora Gerta Schmidta, čovjek koji je, kako izgleda, uspio da razotkrije pozadinu namještaljke, produkcija političkog pornića godine koštala je oko 400.000 eura.

Zvuči potpuno nevjerovatno, ali, kako stoje stvari, na snimku sa Ibize, koji je oborio Strachea, austrijsku koaliciju crnih i plavih, pa i samog kancelara Kurza, su dvije osobe koje govore naš jezik – Gudenusova supruga Tajana i studentica iz BiH, kojoj ćemo vjerovatno ovih dana saznati ime.

Foto: YouTube screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − = 1