I Salzburg vraća maske

0

Nakon Gornje Austrije i grad Salzburg je ponovo donio odluku o obaveznom nošenju maski u zgradama institucija, kao reakciju na povećan broj zaraženih koronavirusom.

Obaveza nošenja maske trenutno je stupila na snagu u službenoj zgradi u Ulici Schwarzstrasse 44 gdje se nalaze uredi za zdravstvo, trgovinu i strance.

Obaveza o nošenju maske takođe se odnosi i na oblast Kiesel zgrade, konkretno za urede za stambene usluge, dobrobit djece i omladine i službu registracije.

“Pošto očekujemo povećanje broja zaraženih ljudi grad Salzburg povećava mjere zaštite”, rekao je Michael Haybäck, prvi čovjek administrativne službe grada.

Zaštitne mjere pooštrene su u gradskim staračkim domovima, kao rezultat dogovora između Haybäcka i šefa socijalnog odjeljenja Patricka Pfeifenbergera. Pored maski i obaveznog dnevnika posjeta, ponovo se uvodi dezinfekcija stopala na ulazima. Doći će do pojačanja kontrole pristupa i ograničenja posjeta. Do sada nije prijavljen nijedan slučaj covida u šest staračkih domova u gradskoj zoni.

Pokrajina Salzburg trenutno ima 43 potvrđena slučaja od čega je 24 u gradu Salzburgu.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


4 + = 13