Horoskop otkriva: Koji znak je najbolji muž?

0

Ako ste spremne da se vežete za svog partnera i mislite da je baš vaš partner idealan bračni supružnik kojeg želite pored sebe, pogledajte šta vam kaže horoskop.

Koji znakovi su najbolji supružnici, a sa kojima ipak treba znati umjeti:

Ovan
Teško ga je „uhvatiti“ i vezati za cijeli život, ali ako to postignete i ako se strastveno zaljubi baš u vas, Ovan neće puno razmišljati i može se odlučiti na brak nakon kratke veze. Ovan ne bježi od svojih odgovornosti i voli da dominira, pa je za vas samo ako ste smirenije naravi. Ovaj znak traži lijepu i pametnu ženu koju će pokazivati, a ako zamre strast – mogao bi da potraži uzbuđenje izvan braka.

Bik
On je odan suprug posvećen porodici, a obično je nežan i dobroćudne naravi. Ipak, da bi se odlučio na ovaj korak, Bik mora prvo ispuniti određene uslove kao što je dovoljno godina i riješeno stambeno pitanje. Vrijedan je kada je u pitanju njegov posao, mada u kući baš i ne voli mnogo da radi. Vrlo je strastven, pa pored sebe želi istu takvu ženu.

Blizanac
Život s Blizancem je obično nepredvidiv i zabavan, ali potrebna im je supruga koja nije od onih što mora imati sve isplanirano i dogovoreno. S druge strane, ne smije biti previše opuštena, jer tada niko neće gurati ono „što se mora“. Obično se ženi zbog pritiska, djece i zaluđenosti. Šarmantan je, ali zna da izaziva nepotrebne svađe.

Rak
Rak je tradicionalan muškarac i porodica mu mnogo znači. Nema problema s ulaskom u brak kada shvati da je našao pravu ženu. Njegove mane su pretjerana kritičnost, zanovijetanje i pasivnost, nekada je potrebno tjerati ga na druženja jer je tip koji više voli sjediti kod kuće. Biće zabavan i ponekad strog roditelj, a kao suprug pun ljubavi i brige.

Lav
Ovaj znak zahtijeva puno pažnje, a kada je ima pretvara se u najboljeg supruga na svijetu. Kao partner nije rigorozan i dosta je empatičan, a obično sa njim stvari ostaju cijeli život kako ih već na samom početku postavite. Zapravo je pravo dijete koje voli da se zabavlja, pa želi ženu koja u sebi ima dozu spontanosti i zaigranosti.

Djevica
Djevica je jedan od najvjernijih znakova, a pored toga nije posesivan i njegova ljubav je bezuvjetna. Često je konzervativan, ali je odličan roditelj. Nije mnogo strastven i romantičan, pa ćete ga stalno morati podsticati želite li da vaš brak bude bogat strašću i romantikom.

Vaga
Nakon ulaska u brak Vaga se duže vrijeme prilagođava, a u tome ključnu ulogu igra supruga – pokazivanjem koje granice ne smije da pređe. Ako je prije braka volio da  flertuje, sa time će i nastaviti, ali to ga ne sprječava da i sam ne bude ljubomoran. Ipak, dobro je da ga žena povremeno izaziva, to drži njegov interes.

Škorpija
Škorpija je najposesivniji horoskopski znak i najskloniji ljubomori. Strastven je, a život s njim često može da bude i pomalo dramatičan. Treba mu jaka žena koja zna šta želi, ali ne i ona koja će se truditi da nameće svoju volju. Koliko god ponekada zna da bude težak kao muž, zajednički život sa Škorpijom nikada neće biti dosadan.

Strijelac
Nemojte mu zamjeriti što svoju energiju ne usmjerava samo na brak – njega zanima još sto drugih stvari. Kao muž je posvećen porodici, ali potrebno mu je njegovo slobodno vrijeme. Treba mu žena koja to neće tumačiti kroz ljubomoru, već će biti svjesna da je voli zbog djela, a ne riječi i obećanja koje on izgovara. Kada stekne porodicu, svoju energiju najviše usmjerava prema njoj.

Jarac
Uz Jarca će se žena osjećati sigurno, ali u svakom slučaju mu treba žena visokog samopouzdanja, jer zna biti nenamjerno neprijatan sa riječima. Koliko god bio tradicionalan, pripadnik ovog znaka čak će se i svojoj ženi činiti ponekad neuhvatljivim zbog njegovog garda i usmjerenosti na praktične i realne stvari. To je samo fasada za njegovu strastvenu prirodu.

Vodolija
Pripadnik ovog znaka je nepredvidljiv. Koliko god vas voli, često izvodi razne situacije u kojima testira odnos. Zabavan je i zanimljiv, a djeca mu mnogo znače. Potrebna mu je žena koja ga dobro razume i prihvata njegove metode funkcionisanja koje su često drugačije od tuđih. Dođe li u odnosu do puno zanovijetanja, rutine i svađa, on može uprkos ljubavi otići ako ne vidi smisao u produbljivanju odnosa.

Riba
Ribe su stvorene za supruga – sposoban je posvetiti se ženi koju voli i dati joj svu ljubav svijeta ne strahujući da li to ugrožava njegovu muškost. Rado provodi vrijeme sa porodicom, i teško da će prevariti ženu koju voli. Ipak, jednak angažman traži i s druge strane – želi ženu koja mu zna pokazati koliko joj je stalo u svakodnevnom životu. Svađe ne trpi i vrlo je miroljubivo nastrojen dok ne pukne.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 + = 5