Horoskop i veze: Šta očekujete od svog partnera?

0

Na prvi pogled kod osobe suprotnog pola prvo će vas privući izgled. Ali što duže provodite vrijeme sa nekom osobom, sve više počinjete otkrivati sve njegove vrline i mane.

Na kraju, svako bira partnera „po svojoj mjeri“, na osnovu svojih očekivanja, ponekad i podsvjesnih. Pogledajte šta koji horoskopski znak očekuje od svog partnera, a šta pruža zauzvrat…

Ovan
Ovan se jako lako ohladi ako mu partner ne pokaže da mu se sviđa i da je zainteresovan. S druge strane, ne voli osobe koje lako može osvojiti, jer mu to nije zanimljivo. Traži jakog partnera, koji će ga voditi i koji ima čvrste stavove, inače mu partner jako brzo dosadi. Bitno je da njegov partner opravda sliku koji je Ovan stvorio o njemu jer bi u suprotnom mogao da se okrene i potraži novog partnera.

Bik
Ne voli zavlačenja i laži. Teško će se odlučiti da se potpuno prepusti dok se ne uvjeri u iskrenost i odanost svoga partnera. On traži osobu u koju će imati povjerenje, a vjernost je za njega osnovni temelj veze. Dosta je ljubomoran i posesivan, pa partner Bika ne bi trebao pokazivati interesovanje za stvari i ljude koji se njemu ne dopadaju, jer bi to moglo narušiti vezu.

Blizanci
Blizanac traži zanimljive partnere, avanturiste, koji uvijek imaju nešto novo čime će ga intrigirati. To ga privlači! On jednostavno ne voli dosadne ljude i od takvih uvijek bježi. Kada partner prestane da mu privlači pažnju neće se libiti da traži novog. Sam Blizanac se predstavlja kao zanimljiva osoba, iako mu to ne uspijeva baš uvijek.

Rak
Raku je potrebna sigurnost, nježnost, razumijevanje, ali i jaka osoba. Pri tome, ne smije biti gruba! Voli da se o njemu brinu, pružaju mu podršku, pažnju i vode ga. Pošto je tradicionalan, Rak ne voli ništa što odudara od uvriježenih pravila. Za njega su potrebni čelični živci, jer je promjenjivog raspoloženja. Ali imati Raka za partnera znači imati pažnju, ljubav i vjernost.

Lav
Pošto voli da se hvali svojim partnerom, Lav traži fizički atraktivne ili poslovno uspješne osobe za vezu. Bitno mu je samo da se može diviti svom partneru da ga može hvaliti. Isto to očekuje i od svog partnera, jer Lav je dosta egocentričan i pun sebe, pa voli da dobija komplimente. Zato od svog partnera Lav očekuje stalne pohvale i divljenje.

Djevica
Djevica prečesto idealizuje stvari, pa i partnera, što vezu najčešće vodi u propast. Od partnera očekuje pažnju, jer ljubav mjeri po sitnicama. Iako često djeluje hladna, Djevica je ustvari jako osjećajna. Partner Djevice mora da bude inteligentan, odlučan i da zna šta želi. Ona ne voli osobe koje nemaju smisao života i hodaju besciljno kroz život.

Vaga
Lijepa i šarmantna, Vaga uvijek ima obožavaoce u svojoj blizini. Zato, ako od partnera ne dobija potrebnu pažnju, lako pronalazi novog. Voli sigurnost i privlače je osobe sa jakim karakterom, koje će je voditi. Uz to, bitna joj je vjernost i odanost partnera. Vaga ima potrebu za harmoničnim odnosom bez trzanja i svađa.

Škorpija
Škorpija očekuje ljubav i odanost, ali i da je partner uvijek na njenoj strani, čak i kad griješi. Voli da dominira, pa ako joj se partner često suprotstavlja veza teško da će opstati. Njoj je potrebna simbioza, potpuno spajanje sa partnerom i što je najvažnije – partnerova podrška u svakom trenutku.

Strijelac
Strijelac ne voli stege u vezi, voli promjene i avanture. Svakodnevna rutina i ponavljanje istih stvari je za ovaj znak nepodnošljivo, pa će brzo pobjeći ako u vezi osjeti monotoniju i gušenje. Potreban mu je partner koji je, kao i on, avanturista, optimista i energična osoba. Strijelac očekuje od svog partnera i da ima širinu u svojim pogledima na život.

Jarac
Za Jarca je veza nešto ozbiljno oko čega se vrijedi potruditi, pa ne ulazi u veze lako. Prvo se mora uvjeriti da ta veza ima budućnost, a tek onda se odlučuje na sljedeći korak. Odanost i lojalnost se podrazumijevaju u vezi, ali i jasno definisani ciljevi i prioriteti. Jednostavno, sve mora biti unaprijed isplanirano i imati budućnost.

Vodolija
Vodolija očekuje od svog partnera potpunu slobodu. Ne voli da je neko ispituje ili kontroliše na bilo koji način. Ona je nezavisna i teško da će to promijeniti zbog bilo koga. Sa Vodolijom je najbolje ponašati se kao s prijateljem, jer će onda ona ispričati sve ono što ne bi rekla u situacijama kada je njen partner sumnjičav.

Ribe
Riba voli intrigantne i mistične osobe. Ne voli kritike na svoj račun i nerazumijevanje njenih mana, a ima ih i te kako mnogo. Riba je puna razumijevanja za ljude koji se razlikuju, za neshvaćene i neprihvaćene, pa što više osoba odudara od svakodnevnog, tim prije će zadobiti pažnju jedne Ribe. Ali, očekuje uzajamno prihvaćanje.

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


8 × 8 =