Goran Novaković, autor

0

Rođen je 1962. godine u Beogradu. Godine 1991. došao je u Beč na petomjesečnu stipendiju austrijskog Ministarstva nauke za pisanje magistarskog na temu „Mitologija u književnosti nacionalsocijalizma”.

Studije nastavlja u Beču, gdje postaje predavač na Volkshochschule. Uporedo s predavanjima objavio je pjesme u austrijskim antologijama, knjige „O sunovratima“, „Beč za strance“ i „Rečnik uporednih predrasuda“, te napisao pozorišni komad „Država bez teškoća“. U jednoj od svojih knjiga opisao je i posebnosti Beča: čista voda i vazduh, bezbjedan život, visok standard života, dobar prevoz, zdravstvena zaštita, multikulturalan, otvoren prema manjinama.

„Poseban je i po tome što je kolevka psihoanalize, a to nije malo“, dodaje Goran, razočaran što je populizam, a polako i nacionalizam, postao jedini cilj svih političkih mjera. Smatra da je „FPÖ simbol povampirenog nacionalizma i politike ‚socijalizam za sve, ali samo za naše‘.“ Kafu smo popili u Cafe Rathaus, jer je „pravi bečki nekadašnji, sme da se puši, a i radim tu u blizini“.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 2 = 6