Gdje su i šta danas rade Nadrealisti?

0

Sarajevski Nadrealisti, ekipa iz kultne serije “Top lista nadrealista” osamdesetih godina prošlog vijeka postala je najpoznatiji brend grada. Prepoznatljiv sarajevski humor prezentovali su na najbolji mogući način i niko ih nije cenzurisao, iako je bilo mnogo materijala koji bi se mogao učiniti “protivdržavnim”.

Nele, Zenit, Đuro, Šiber i ostali Nadrealisti proricali su budućnost svojim satiričnim skečevima, a stvarnost koja je uslijedila nakon što se emisija ugasila nije bila nimalo smiješna. Svi najbizarniji skečevi koje je duhovita ekipa napravila zaista su se ostvarili, kao, na primjer, skeč o šest jezika na području bivše Jugoslavije.

26 godina nakon što je snimljena posljednja epizoda Nadrealista u originalnom sastavu mnogi od njih i dalje žive u Sarajevu.

Branko Đurić Đuro nastavio je glumačku i muzičku karijeru, a postao je i režiser.

Elvis J. Kurtović radi kao muzički urednik na Radio Sarajevu, a Nadrealiste je pokušao oživjeti i u “Nadreality showu” koji se snimao prije nekoliko godina.

Dado Džihan danas živi u Londonu i bavi se muzikom, komponovanjem i produkcijom. Zenit Đozić se u Sarajevu bavi videoprodukcijom, kao i Darko Ostojić Ogi.

Boris Šiber je urednik na Federalnoj televiziji, te i dalje živi u Sarajevu.

Nele Karajlić više ne dolazi u Sarajevo. Glumac i pjevač Zabranjenog pušenja se tokom rata odselio u Beograd i već godinama ima jako loš odnos sa sarajevskim medijima.

Izvor: Index.hr

Foto: Wikipedia / Olatz eta Leire / CC BY-SA

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 × 4 =