Finansijski horoskop: Ko gubi, a ko dobija u 2016. godini?

0

Naredna godina nekim horoskopskim znakovima bi mogla donijeti dominaciju kada su u pitanju finansije, dok će neki znakovi ostati „kratkih rukava“.

Pogledajte šta vam donosi 2016. godina kada je riječ o finansijama.

Ovan
Zbog velike pasivnost Ovnovi ne treba da očekuju materijalno bogatstvo, osim ako se na vrijeme ne trgnu i ne zasuču rukave. Posebno kritičan period za budžet su februar i mart i preporučljivo je da se do tada pokrenete. Ako uspijete da suzbijete svoju inertnost, druga polovina godine mogla bi da bude za vas relativno uspješna na polju finansija. Otvoriće vam se neke nove mogućnosti, pogotovo onima koji traže posao ili rade u privatnom sektoru, a nisu zadovoljni svojom trenutnom zaradom.

Bik
Bikovi neće započinjati nijedan posao koji nisu detaljno isplanirali. Više vole da idu utabanim, provjerenim stazama nego da rizikuju sa nečim nedovoljno istraženim. Ipak, na proljeće biste mogli da dobijete neku veću sumu novca, od koje ćete moći sasvim fino da živite. Još jedna pozitivna stvar koja očekuje Bikove jeste talas novih korisnih kontakata. Pošto ćete dobijeni novac potrošiti za kratko vrijeme, nove veze bi vam mogle pomoći da si osigurate finansije za drugu polovinu godine.

Blizanci
Tokom 2016. godine Blizance očekuje prilična novčana gužva. Pozajmljivaće na sve strane, a najviše od rodbine jer su oni prvi na udaru za pozajmice. Ipak, ne očekujte da ćete mnogo dobiti od drugih, pogotovo od rođaka koji tokom ljeta dolaze iz inostranstva. Oslonite se samo na sebe i probajte, naročito u drugoj polovini godine, da radite svaki posao koji vam ponude, jer realno ne možete mnogo da birate, a dugovi moraju da se vrate.

Rak
Rakovi su spremni da rade do posljednjeg atoma snage i lako se vezuje za svaki zarađen dinar. Štede pare i čitava godina ići će glatko, bez ozbiljnih problema i komplikacija, međutim ne očekujte da ćete da postanete multimilioner. Dobra stvar je što će vam novac ići na ruku i najbolje da ga investirate. Ono što uložite tokom naredne godine može vam se mnogostruko vratiti za godinu ili dvije, potrebno je samo da vjerujete u sebe i svoju viziju, a pomoći će vam i bliski prijatelji.

Lav
Lavovi ove godine, kao i svake druge, konstantno zarađuju pristojno ali i troše još pristojnije. Za njih riječ štednja ne postoji, pa tako redovno idu u minus. Vaši prihodi će se povećavati, ali istim tempom će vam i rashodi skakati. Posla će biti i više nego što bi možda drugim ljudima bilo potrebno ali pokušajte obuzdati svoje potrošačke apetite. Dobro je što se ne plašite napornog rada ali bi bilo bolje da razmislite o štednji, ili barem investiranju u nekretnine umjesto što sve uvijek spiskate na garderobu, provod i luksuzna putovanja.

Djevica
Proračunatoj i preciznoj Djevici ne može ništa da promakne. Ona zna tačno sa koliko novca raspolaže u svakom trenutku. Zna čak i koliko je komšija uštedio za crne dane. Prihodi u 2016. godini neće razočarati Djevicu, a posebno plodni periodi za dobit su jesen i zima. Postoji mogućnost promjene posla ili napredovanje u karijeri, što bi moglo da se pozitivno odrazi na vaš budžet. Kao po običaju, svoje pare ćete čuvati. Pošto nemate previše povjerenja u banke, novac ćete brižljivo štediti.

Vaga
Osnovna nit koja se provlači kroz cijelu 2016. godinu za Vage je naporan rad, koliko god vi niste ljubitelj prevelikog zalaganja na poslu. Ipak, možete da se radujete jer će vam ova godina biti izuzetno uspješna, naročito za pripadnike ovog znaka sa umjetničkim sklonostima. Bez obzira na to koliko vam ponekad bude teško što vaš privatan život mora da trpi, neka vas motiviše misao da ćete tokom ove godine zaraditi više nego ikada do sad. Kasnije ćete imati vremena da uživate u plodovima svog rada.

Škorpija
Pripadnike ovog znaka očekuje veoma kritična godina i većina Škorpija će biti ugroženo. Kod vas će dominirati velika panika za novcem, tako da je preporučljivo da povedete računa od koga uzimate novac. Zbog nepovoljne finansijske situacije i problema bićete pod velikom tenzijom pa će svađe, nesporazumi i problemi sa kolegama ili partnerima biti neizbježni. Na kraju ćete vjerovatno morati da dignete kredit. Biće problematično ali treba da znate da je potrebno da budete samo istrajni i strpljivi pa će stvari početi da se odvijaju u vašu korist.

Strijelac
Kao i svake godine, i u 2016. godini pravićete velike planove. Strijelčevi koji od umjetnosti zarađuju za život najvjerovatnije će uspjeti da sprovedu u djelo svoje davnašnje planove. No, nemojte se zanositi. Ti planovi su uspješni samo u vašoj glavi. Strijelčeve koji su bez stalnih izvora prihoda sreća će pogledati u periodu od marta do jula, kada bi mogli da zarađuju od posla koji nema nikakve veze sa njihovim obrazovanjem. Oni sa stalnim zaposlenjem će imati sve više radnih zaduženja, ali se to neće povoljno odraziti na njihovu finansijsku stabilnost.

Jarac
Jarčevi su veoma realne i vrijedne osobe, poznate kao neumorni i savjesni radnici. Posao vrlo ozbiljno shvataju, veoma su ambiciozni i uvijek se polako ali sigurno penju uz lestvicu društvenog uspjeha, jer su rođeni karijeristi. Za Jarčeve 2016. godina sprema nešto lijepo. Ako se malo potrudite, rezultati će biti nevjerovatni. Ovo je vrlo značajna godina za predstavnike ovog znaka jer ćete je do kraja života pamtiti po jednom velikom uspjehu. 2016. je definitivno vaša godina, sve ono zbog čega ste se do sad trudili i mučili sada će konačno dati rezultata.

Vodolija
Koliko god se trudile, Vodolije neće uspjeti da zadrže novac u svojim rukama. Čak i kada budu naišli periodi u kojima ćete dobro zarađivati, imaćete velike i neplanirane izdatke. Pojedine Vodolije pronaći će spas u sklapanju braka iz interesa, mada ne bi morale mnogo da žure jer će se finasijska situacija poboljšati od jeseni. U prvoj polovini godine naročito će pripadnice ovog znaka biti sklone da se odreknu porodičnog nakita ili neke druge vrste porodične ostavštine jer će im to biti jedini način da se izvuku iz finansijske krize.

Ribe
Tokom 2016. svi će poželjeti da budu u vašoj koži jer Ribe su jedan od rijetkih znakova koji će 2016. godine da budu u plusu. Čak nećete morati previše ni da se zalažete, a činiće vam se da vam novac upada sam u ruke. To ne znači da treba da se potpuno ulijenite, jer je vama posao neophodan da biste se dobro osjećali. Vi veoma dobro znate kako da raspolažete novcem, tako da ćete i tokom 2016. dobar dio zarade odvojiti u ime ušteđevine. Jedini ozbiljniji izdaci koji vas očekuju tokom ove godine jesu troškovi zbog putovanja.

Foto: Shutterstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


6 × 9 =