Festival bluza „Vienna Blues Spring 2019“

0

Pravovremeno s proljećem u glavnom gradu Austrije 20. marta počinje 15. festival bluza „Vienna Blues Spring 2019“. Vrhunac ovogodišnjeg „Proljetnog bluza“ čine nastupi američkog virtuoza na gitari Nikea Zitoa, posljednjeg pravog „Louisiana Bluesmana“ Lila Jimmyja Reeda, „Vargas Blues Banda“ sa zvijezdom Johnom Jaggerom i nastup Millera Andersona. Festival se održava na tri lokacije u gradu: pozorištu „Theater Akzent“ i muzejima „Haus der Musik“ i „Mozarthaus Vienna“ .

Šest nedjelja Beč će biti svjetska metropola bluza. A da bluz nije samo muška stvar potvrđuje činjenica da će na festivalu nastupiti brojne muzičarke kao što su: mlada gitaristkinja Vanja Sky, pjevačica i pijanistkinja iz Srbije Katarina Pejak koja će nastupiti sa grupom „RUF Blues Caravan“, kanadska bluz-ikona Sue Foley i dr.

Pred kraj festivala održaće se boogie veče u „Kući Mozzarta“. Bluz i boogie pijanista Martin Pyrker je za 24. april pripremio poseban program. Mladi kvartet saksofonista „Die Ranzler“ izvešće 28. marta poznate numere džeza, popa, narodne muzike, muzike sa Balkana.

U okviru bluz festivala nastupiće oko 300 umjetnika iz različitih muzičkih oblasti od funka, rocka, boogie woogie do jazza.

Festival se završava 30. aprila 2019. godine. Više informacija na www.viennabluesspring.org.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: Agnieszka Gantz

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 × 8 =