Facebook i kad gubi, dobija!

0

Sa ciljem da se više poveže sa korisnicima, ali i korisnici međusobno, Facebook je odlučio u objavama manje isticati postove kompanija, brendova i medija, a više rodbine i prijatelja. Plan “prisnijeg“ povezivanja nanio je “štetu“ Facebooku jer su nakon promjena dionice Fejsa pale.

Međutim, pad vrijednosti je vjerovatno samo kratkoročan, jer osim što će se brendovi i kompanije više okrenuti (Facebookovom) Instagramu koji sve više dobija na vrijednosti, dugoročno može spriječiti odliv korisnika kojima je Facebook dosadio. A da Facebook i te kako računa na budućnost kad su pratioci u pitanju, pokazuje i uvođenje aplikacije za komunikaciju namijenjene djeci starosti od šest i više godina!

Pa će tako Facebook koji je bio dostupan samo starijima od 13 godina, uz Messenger Kids omogućiti i najmlađima dopisivanje, slanje fotki i videa, te video-razgovore s dopuštenim kontaktima. Iako su iz Facebooka naglasili kako s ovom aplikacijom žele stvoriti “sigurnu virtuelnu okolinu za djecu“, očigledno je da su pri tome čvrsto odlučili “uvući“ ih u svoj svijet kako bi, kad navrše 13 godina, otvorili profil na Facebooku, a ne nekoj drugoj mreži. Bravo!

 

Piše: Damir Bešić
Foto: Shutterstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 × = 8