Drugi talas nad Evropom

0

Drugi talas pandemije koronavirusa nadvio se nad Evropom i planetom. Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u svijetu premašio je 29 miliona. Od toga se oporavilo njih 20,89 miliona.

Najveći porast zaraženih i dalje se bilježi u Indiji, SAD i Brazilu.

Podaci su jezivi, a SZO upozorava da će biti još gore i prognozira povećanje smrtnosti od koronavirusa u Evropi u oktobru i novembru. Direktor Evropskog biroa SZO Hans Kluge precizirao je da će novembar biti najstrašniji.

„Situacija se pogoršava. Povećanje smrtnosti će jednostavno biti posljedica povećanja broja oboljelih uslijed novog talasa pandemije u Evropi“, kaže Kluge.

Strože mjere u Austriji

U Austriji su stupile na snagu nove mjere za zaustavljanje širenja pandemije koje predviđaju obavezno nošenje maske u svim zatvorenim prostorima.

U prodavnicama i osoblje mora da nosi masku, izuzev ako je odvojeno pleksiglasom. Ista mjera važi i za sve djelatnosti, gdje je nemoguće održati distancu od jednog metra, kao što su frizeri. Kada je riječ o sportu, u svim zatvorenim prostorima publika mora da nosi masku. Na bazenima mora da se nosi maska sve do bazena ili tuša, a u restoranima do stola.

Uredba reguliše i smanjenje broja osoba na rođendanima, svadbama i slično. U zatvorenom prostoru dozvoljen je maksimalan broj od 1.500 osoba, a pod vedrim nebom čak 3.000.

Izvor: Vesti-online

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 6 = 24