Digital Days u Beču

0

Ovogodišnji festival „Digital Days“ pod nazivom „Nove tehnologije i talenti“ održaće se 4. i 5. novembra 2019. godine u Beču. Stručnjaci iz svijeta privrede, medicine i informacionih tehnologija kao i vodeće snage inovacije diskutovaće o budućnosti novih tehnologija i digitalizacije.

Festival će otvoriti bečki gradonačelnik Michael Ludwig, a glavni govornici na temu ekologije, zdravlja, sigurnosti, etike i mobilnosti biće njemački pisac i filozof Richard David Precht i austrijska novinarka Ingrid Brodnig.

Brodnig je autorka knjige „Nevidljivi čovjek. Kako anonimnost na internetu mijenja naše društvo“ i urednica austrijskog magazina „profil“ u kome uglavnom piše o digitalnim temama – govoru mržnje, teorijama zavjere kao i širenju lažnih vijesti na internet platformama. Filozof Richard David Precht dovodi u pitanje školstvo i obrazovanje koje se temelji na zastarjelim konceptima učenja i savladavanja gradiva. Precht smatra da škole moraju da osposobe djecu za zanimanja koja tek dolaze, za novo digitalno doba.

Povodom festivala biće osmišljena velika „digitalna ulica“ u kojoj će moći da se isprobaju nove aplikacije i usluge – radionice o robotici „Robina“ i „Roberta“ na kojima se djevojčice ohrabruju za bavljenje programiranjem, usluga „Demenz Watch“ za praćenje seniora koji pate od demencije, pametne igre za djecu „Da Vinči Lab“, virtualne naočare „Vroodles“ za dopunu nastavi iz geografije kao i brojna druga tehnologija koja će se koristiti u e-bankarstvu, autonomnoj vožnji i drugim oblastima.

Organizator „Digitalnih dana“ je preduzeće Bečkog Holdinga Urban Innovation Vienna. Ulaz je besplatan uz prethodnu online prijavu.

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Digital City Wien

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 2 = 2