Davor Dragičević: „Zločinci i ubice, zapamtite, nemaju ni vjeru ni naciju'“

0

„Zločinci i ubice, zapamtite, nemaju ni vjeru ni naciju, a kamoli politiku“, poručio je Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke, u razgovoru za N1.

Otac preminulog Davida kazao je i da ”ide do kraja”

”Ja im Davida Dragičevića nikad neću oprostiti. Mi idemo do kraja, imaju problem. Grupa Pravda za Davida zna 90 posto stvari. Imamo jednu tužbu koja će biti u 500.000 primjeraka, pa da vidimo kada će riješiti sve te predmete. Mene slobodno neka tuže, sve ijednog čovjeka na svijetu mogu pogledati u oči. Neka napakuju sada”, rekao je Davor Dragičević.

U Sarajevu su održani protesti povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banjaluke. I Zeničani su mirnom šetnjom podržali borbu za Davida Dragićevića, mladića iz Banja Luke te Dženana Memića iz Sarajeva, tražeći da se rasvijetli istina o stradanju mladića. Nataša Gigović, jedna od organizatorica mirne šetnje rekla je kako svi žele da istina i pravda izađu na vidjelo.

„Okupili smo se jer nam je dosta sistema, želimo da istina i pravda izađu na vidjelo, Zeničani su se probudili. Potpisivat ćemo peticiju, održati mirnu šetnju i nadamo se da će se veliki broj građana odazvati ovoj šetnji“, rekla je Gigović, prenosi N1.

Muriz Memić, otac mladića Dženana Memića stradalog 8. februara 2016. godine rekao je kako neće odustati od istine o smrti svoga sina te je naglasio kako je njegov sin Dženan ubijen.

„Dvije godine i tri mjeseca traje moja borba, Tužilaštvo Kantona Sarajevo namjestilo je slučaj da izgleda kao saobraćajna nesreća, ali ja imam sve dokaze da je Dženan ubijen. To su dokazi Tužilaštva i glavna tužiteljica se boji svojih dokaza. Dvije godine oni podmeću svoju nesreću, vještak saobraćajne struke dr Mirsad Kulović rekao je da nema mjesta kontakta i da nema saobraćajne nesreće. Komadi stakla su potureni na mjesto događaja, snimak uviđaja pokazuje jasno da se nalazilo šest komada stakla, a vještaku mašinske struke su dali 83 komada. Glavna tužiteljica Dalida Burzić je meni 15. marta rekla da je Dženan ubijen, da je bilo naguravanje koje je eskaliralo. Pa su se 26. juna vratili na saobraćajnu nesreću. Od početka lažu i ja imam dokaze da je ubistvo. Kad nisam odustao na početku, neću ni sada“, rekao je Memić.

Memić je rekao kako je nevolja zbližila njega i oca Davida Dragičevića, za čiju smrt porodica takođe tvrdi da se radi o ubistvu.

“Nevolja nas je zbližila. Davor Dragićević je meni dao podršku, otići ću i ja u Banja Luku. Vidjeli ste slike Davida, ako se dijete utopilo, nek neko objasni odakle povrede. Ako je Dženana udarilo vozilo koje je išlo 50 km/h, gdje su povrede? Povreda nema, osim jedne povrede na glavi. Slučajevi su isti, prepisuju jedni od drugih. Istinu sakriva vrh države, korumpirano tužilaštvo i MUP, ali ima tu i čestitih ljudi. Bez podrške ne bi išlo. Imam podršku medija, ali i ljudi, javnosti i bez toga ne bi moglo. Ja istinu znam, a država me tjera da pravdu uzmem u svoje ruke, ako budem morao i to ću uraditi”, rekao je Memić.

 

Foto: Screenshot

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 2 = 1