Darko Rundek otkrio kako je nastala pjesma “Apokalipso”

0

Jedan od najboljih rock autora regije, Darko Rundek, velikom turnejom „Apocalypso Now“ slavi 20 godina od objave prvog solo albuma “Apokalipso“.

U razgovoru za N1, Rundek je otkrio kako je nastala pjesma Apokalipso.

“To se dogodilo u jednoj večeri u nekom malom stančiću u Parizu, potpuno izvan te situacije – možda jer mi je takva situacija i falila, pa se tu to ispevalo, samo”, odgovorio je Rundek, koji je pričao i o razlikama u životu u Hrvatskoj nekada i danas

“Tu razliku između socijalizma i kapitalizma koju ne vidim toliko u Sarajevu, u Hrvatskoj vidim više. S jedne strane nekako otvrdnjuje odnose, mijenja odnos prema radu, a s druge strane možda malo povećava odgovornost i radne navike. Ali još mi se čini da je u Hrvatskoj, koja je krenula tim putem da malo liči na Zapadnu Europu, još primjećujem da je ostalo neke socijalističke inertnosti i da zapravo to što je sad članica EU i što ima moguću podršku, Hrvatska ne iskorištava tu mogućnost da kao zemlja odraste i preuzme odgovornost za to kako se ponaša prema ljudima i prirodi.”

O razlikama u vrijednostima nekada i sada, Rundek navodi:

“Meni se čini, a to može biti čisto zbog razlika u perspektivi – čini mi se da ovo vrijeme društvenih mreža, mobilnih telefona, kida malo konkretne ljudske odnose. Nije samo naš fenomen, to je nešto što se globalno događa. Mijenja se karakter ljudskih odnosa.”

 

Foto: Screenshot

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 × 3 =