Citati Davida Bowiea koji će vam olakšati život na Zemlji

0

Možda nije bio superčovjek i sigurno je bio više od instant zvijezde, neki ga smatraju “samo” genijem, drugi iskreno vjeruju da je ipak bio malo vanzemaljac… Ono što znamo je da će živjeti.

Neke od njegovih izjava ostaće poput bilježaka “čovjeka koji je pao na Zemlju” – a onda se ponovo vratio među zvijezde. I mogle bi da olakšaju život na Zemlji svima koji se ponekad osjete kao vanzemaljci.

Izvucite najbolje iz svakog trenutka. Mi ne evoluiramo. Mi ne idemo nigdje. Mi smo samo vrsta koja zavisi od instinkta preživljavanja i tako gradimo moral i istine.

Znati šta se dešava u svijetu je užasno.

Sve moje velike greške nastajale su kad sam se premišljao ili pokušavao da udovoljim publici. Moj rad je uvijek bolji kada sam vrlo sebičan u vezi s njim.

Napravio sam neke odlične albume. Moram biti iskren. Volim ih. Volim svoje stvari. Postanem bijesan kada čujem one stvari u kojima nisam dao sve od sebe.

Ovih dana se više nego ikad osjećam kao društveno biće, što nisam bio u jednom periodu… Nekad sam sretan kad deprimiram ljude.

Kad čujete da je rok zvijezda u braku sa supermodelom pomislite da je to nešto najbolje na svijetu. I jeste.

Imam nekoga ko me voli zbog mene. I to stvarno pomaže.

Religija je za one koji se boje odlaska u pakao, duhovnost je za one koji su tamo već bili.

Najveća stvar koju ćete ikada naučiti je ta da volite, i da vas neko zauzvrat voli.

Kada starite, sva pitanja se svode na dva: Koliko mi je još ostalo, i šta ću raditi za to vrijeme? Sutra pripada onima koji ga čuju kako stiže.

Ne znam gdje ću ići odavde, ali obećavam da neću biti dosadan.

 

Izvor: Noizz.rs
Foto: Wikipedia

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 − = 1