Četiri zavjere o koroni koje su test inteligencije

0

Dugo očekivani izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije o porijeklu koronavirusa zaključio je da je malo vjerovatno da je SARS-CoV-2 potekao iz laboratorije. Ipak, teorije zavjere poput te ne zamiru od kada je pandemija počela.

Istraživači iz SZO kažu da je najvjerovatnije da je virus koji uzrokuje bolest covid-19 prenijet sa slijepih miševa na ljude putem “posrednog životinjskog domaćina”, prije nego što je izazvao epidemiju u Wuhanu.

Teorija zavjere prema kojoj je virus pušten iz laboratorije samo je jedna od mnogih. Podsjetili smo se četiri najluđe koje zaista mogu da posluže kao test inteligencije.

5G mreža širi virus

Biološki je nemoguće da virusi putuju mobilnim mrežama, međutim, teorije zavjere nisu baš poznate po svojoj ispravnoj logici. Predstavljanje 5G mreža odvijalo se istovremeno sa pandemijom, što je podstaklo teoretičare zavjere da ih povezuju.

Ali, virusi se ne mogu širiti pomoću elektromagnetnog spektra. Kao što ističe Univerzitet Cornel, te talase zapravo čine fotoni, dok su prve biološke čestice sastavljene od proteina i nukleinskih kiselina. Jednostavno ne idu jedni s drugima.

Bill Gates je započeo pandemiju da bi čipovao ljude

Postoji čitav niz varijacija ove teorije, ali suština svih je da je Gates glavni svjetski negativac.

Antivakseri često navode Gatesov govor iz 2015. čija je tema bila epidemija ebole. Tada je on upozorio da predstoji nova pandemija. U očima teoretičara zavjere to dokazuje da je namjerno prouzrokovao širenje koronavirusa. Ali on nije jedini – zdravstveni stručnjaci su godinama upozoravali da svijet nije spreman za pojavu novih zaraznih bolesti.

Još luđa verzija mita o Gatesu je da želi da koristi program vakcinacije za implantaciju digitalnih mikročipova koji će nekako pratiti i kontrolisati ljude.

GMO usjevi su krivi za širenje virusa

Genetski inženjering i savremene poljoprivredne prakse godinama dijele javnost, pa nije iznenađujuće što su se našli među teorijama zavjere o koroni.

U martu prošle godine, italijanski advokat Francesco Bilotta napisao je bizaran članak u kojem se genetski modifikovani usjevi krive za genetsku kontaminaciju koja može omogućiti širenje virusa između vrsta.

Njegov izvještaj, objavljen u Il Manifestu, odmah je proglašen lažnim vijestima, a stručnjaci za nauku i tehnologiju zamjerali su mu što je promovisao takve narative tokom krize i zbog “naučne apsurdnosti” njegovih tvrdnji.

Američka vojska je pustila virus u Kinu

Bijesna zbog navoda da su pustili virus iz laboratorije, kineska vlada je odgovorila sopstvenom teorijom zavjere.

U pokušaju da krivicu prebaci na SAD, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Lijian, napisao je na Twitteru:

“Moguće je da je američka vojska donijela virus u Wuhan.”

Teorija kaže da je američko vojno osoblje donijelo virus u Kinu tokom njihovog učešća na Svjetskim vojnim igrama u oktobru 2019. godine u Wuhanu. Međutim, ova teorija zavjere i pokušaj da se covid-19 preimenuje u “američki virus”, brzo su odbačeni kao prilično očigledan geopolitički trik.

 

 

Izvor: Nova.rs

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


4 × 9 =