Četiri evropska filmska festivala na jednoj platformi: Više stotina kratkih filmova u tri mjeseca

0

Četiri evropska festivala kratkog filma Međunarodni dani kratkog filma Oberhauzen, Go Short Festival u Nijmegen, Short Waves Festival u Poznańu i međunarodni festival kratkog filma Vienna Shorts udružili su se prošle godine i osnovali Evropsku mrežu kratkog filma (European Short Film Network – ESFN). Mreža je razvila online portal pod nazivom „This Is Short“ na kojem će od 1. aprila 2021. godine sadržaji pojedinačnih festivala kao i novi zajednički sadržaji biti dostupni na jednoj platformi.

Pandemija je u 2020. godini primorala mnoge filmske festivale da svoje aktivnosti otkažu ili prikažu putem interneta što je dovelo do velikog broja online ponuda. Tako su festivali članovi ESFN došli na ideju da objedine svoje online aktivnosti koje će biti prikazane od 1. aprila do 30. juna 2021. godine. Ponuda će biti dostupna širom svijeta, a pristup će biti naplaćen.

U periodu od tri mjeseca biće prikazano više stotina vrhunskih kratkih filmova, a glavni događaj festivala će biti online takmičenje „New Point of View“ koje će se fokusirati na filmove prilagođene prikazivanju putem interneta. Predstavnici sva četiri festivala će biti uključeni u organizaciju takmičenja. Svake nedjelje će biti predstavljena dva filma. Proglašenje pobjednika će se održati u najkraćoj noći godine, 21. juna 2021. godine. Za pobjednike su obezbijeđene novčane nagrade u iznosu od ukupno 8.000 eura. Više informacije možete naći na web stranici This Is Short.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Noom Peerapong

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 + 3 =