BUM kuhar: Pet trikova za savršene kobasice sa roštilja

0

Jedan od sinonima za dobar roštilj su kobasice. Zato vam BUM daje pet savjeta za kobasice koje će biti savršeno pečene, sočne i sa neodoljivom pucketavom korom.

Kobasice sa roštilja prava su poslastica za ljubitelje mesa i roštilja. Da bi kobasice na roštilju ispale kako treba, profesionalni kuhari kažu da se kobasice, prije stavljanja na gril, „šokiraju“ ključalom vodom. Dakle, samo ih prelijte vrelom vodom na par sekundi, a onda ih prebacite u hladnu.

Za savršeno hrskavu koricu, potrebno je da kobasice budu suhe prije nego ih stavite na roštilj. Osušite ih pažljivo ubrusom i držite u frižideru.

Za kobasice je jako bitno i da ih prije pečenja izvadite iz frižidera da se “umlače“ na vanjsku temperaturu jer tako neće pucati pri pečenju.

Kobasice se peku na srednje jakoj vatri. Prejaka vatra će učiniti da puknu, jer se omotač skuplja u dodiru sa vrelinom, pa rizikujete da popucaju. Preslaba vatra učiniće da kobasica, čim je skinete sa roštilja, djeluje divno i sočno, ali kako se hladi, tako “izduva“.

Kako biste ubrzali vrijeme i ravnomjernost pečenja, prekrijte ih poklopcem ili metalnom zdjelom. Strujanje toplote na taj način će omogućiti da se ravnomjerno peku, a biće i brže gotove.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


2 × 8 =