Bogdan Diklić: Kad danas pričam o “Maratoncima” osjetim sjetu

0

Bogdana Diklića prepoznajemo po brojnim ulogama i čuvenim filmskim replikama, a da li ste se ikada zapitali kako mu to uspjeva?

“Zahvalan sam sudbini, životu što mi je uspelo da trajem. U mom emotivnom sklopu, emotivnom pamćenju postoje neki kriterijumi i shodno njima se sećam rada na filmu ili predstavi. Nikada mi se nije desilo da ono što se radilo zdušno, posvećeno do kraja, sa verom, sa radošću, nikada mi se nije desilo da to nije uspelo. Kad govorim o filmu, predstavi nikad ne mislim samo na ono što sam ja uradio. Pre svega mislim na celinu. Jer nešto jeste dobro ako smo svi koji smo to radili stigli onamo kamo smo krenuli” rekao je Diklić za Blic na prikazivanju digitalizovano restaurirane kopiju kultnog filma “Maratonci trče počasni krug”.

Bila je to prilika da se glumac osvrne na ulogu koja je obilježila njegovu karijeru.

“Kad danas pričamo o “Maratoncima” osetim setu, jer jako smo to lepo radili. I znam da sam bio jako, jako ushićen, čak sam imao i popriličnu tremu jer su oko mene stvarno bile takve glumačke veličine. I danas sam intimno ponosan jer sam im bio partner. “Maratonci” su imali premijeru 1982. I divno je što evo već 36 godina žive. Treba svakako iskazati zahvalnost za novu, digitalizovanu kopiju koja omogućava dalji, novi život filma. A ja dodajem – dabogda se istrošila i ova kopija” rekao je Diklić dodajući da ga i danas neki ljudi pitaju “da li je Mirko”.

 

Izvor: Blic

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 × = 5