Bioskopi u Austriji puni samo vikendom

0

Bioskopi u Austriji, koji su 2020. zbog pandemije bili pretežno zatvoreni, ponovo imaju gledaoce, ali njihov broj je daleko manji nego ranije.

U Austriji korona-mjere nisu pogodile gotovo nikog tako teško kao što je lanac bioskopa Cineplexx, čiji direktor Christian Langhammer kaže da je prošli vikend bio fantastičan, da je broj gledalaca bio kao prije pandemije, zahvaljujući blokbasterima i lošim vremenskim prilikama.

Langhammer, koji je zadužen za, pored Austrije, još 11 zemalja u Evropi, ukazuje da je neočekivana nedavna odluka Grčkih vlasti da u bioskope mogu ići samo vakcinisane osobe, predstavlja težak udarac bioskopima koji privlače prije svega mladu publiku koja još čeka na vakcinaciju.

Što se tiče podsticaja Langhammer ukazuje da je Austrija ispred svih. Langhammer i šef finansija Cineplexxa Christof Papousek ocjenjuju da neće biti talasa stečaja u njihovoj privrednoj grani, kao i da ne treba strijepiti od zatvaranja bioskopa. Langhammer kaže da je njegov lanac bioskopa na dobrom kursu, dodajući da su u Austriji prije pandemije sprovedena sva renoviranja, a u inostranstvu je lanac nastavio sa ekspanzijama otvaranjem novih bioskopa u Rumuniji i Beogradu.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 1 = 7