“Biću otac tvoje djece”: Rečenica koja je pokrenula jednu od najvećih holivudskih ljubavi

0

Osim velike međusobne ljubavi, 19-godišnjeg braka i dvoje djece Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas imaju još jednu zanimljivu zajedničku stvar – oboje su rođeni 25. septembra.

„Upoznala sam Michaela na Deauville Film Festivalu 1998. godine“, prisjetila se Catherine Zeta-Jones u CNN-ovu intervjuu s Laryjem Kingom. Rečeno mi je da me Michael Douglas želi upoznati. Bila sam malo nervozna jer nisam znala šta tačno želi od mene.

U to vrijeme Michael je promovisao film „Savršeno ubistvo”, dok je Catherine bila zvijezda filma „Zorro: Maskirani osvetnik”. Zajednički prijatelji Antonio Banderas i Melanie Griffith upoznali su ih na privatnoj večeri, gdje se Michael ponašao poput pravog kavalira.

Nakon večere Catherine se pridružila slavnom glumcu na piću, a on je nakon pola sata razgovora samouvjeno ispalio: Znaš, biću otac tvoje djece. Ona mu je spremno odgovorila: Znaš, čula sam puno stvari o tebi i tvojem ponašanju, mislim da je vrijeme da si kažemo laku noć.

Otišla je sama u svoju hotelsku sobu, a sljedećeg dana odletjela iz toga francuskog grada. Michael je bio uvjeren da je propustio svoju priliku. No da joj se ispriča za svoje bahato ponašanje, poslao joj je cvijeće.

Oprostila mu je.

Kad je javnost saznala za vezu, mnogi su bili sablažnjeni. Ne samo da je on bio još uvijek oženjen za Diandru Luker, s kojom je imao dvadesetogodišnjeg sina Camerona, već je njegova nova odabranica bila dvadeset i pet godina mlađa od njega. Catherine je bila na pragu tridesetog rođendana, dok je Michael već debelo zagazio u pedesete. No njima to nije smetalo.

Vjenčanica od 250.000 dolara

Na Silvestrovo 1999. godine Michael je zaprosio Catherine u svome domu u Aspenu. Bili smo jako bolesni, oboje smo imali gripu, priznala je glumica u intervjuu Rossu Kingu. Otkrila je i da je tom prilikom dobila antikni prsten s 10-karatnim dijamantom koji je bio okružen sa 28 manjih dijamanata, a njegova je tržišna vrijednost iznosila oko milion dolara.

Catherine je u to vrijeme bila trudna te je nosila sina Dylana, kojeg je rodila u avgustu sljedeće godine.

Tri mjeseca kasnije, tačnije 18. novembra 2000. godine obavezali su se na vječnu ljubav u Plaza hotelu u New Yorku pred članovima porodice, prijateljima, ali i popularnim osobama iz svijeta šoubiznisa. Na zvjezdanom popisu gostiju našli su se Jennifer Aniston i Brad Pitt, Sharon Stone, Tom Hanks, Jack Nicholson, Steven Spielberg te druge slavne osobe.

Svi su govorili da je riječ o “vjenčanju godine” na kojem su troškovi svadbene večere premašivali 1,5 miliona dolara. Mladenka je pak nosila raskošnu vjenčanu haljinu s dugim šlepom dizajnera Davida Emanuela koja je stajala nevjerovatnih 250.000 dolara.

Šta god Catherine želi, Catherine će to i dobiti, rekao je Michael tada medijima.

Umjesto na skupi medeni mjesec, par se nakon vjenčanja zatvorio u svoj njujorški stan, gdje je vrijeme provodio sa svojim četveromjesečnom sinčićem. Neko vrijeme živjeli su zajedno u Velikoj Jabuci, a nakon porodičnog odmora na Bahamima zaljubili su se u tu karipsku državu i odlučili su upravo nju učiniti svojim domom.

Rak grla, bipolarni poremećaj i zatvor

Oboje su nastavili svoje uspješne glumačke karijere, a Catherine je 2003. godine rodila njihovo drugo dijete – kćerkicu Carys. Djecu su odgajali daleko od svjetla kamera i holivudskih zabava, pa ona dugo vremena nisu znala čime se bave njihovi roditelji.

„Ja sam u najranijem djetinjstvu mislila kako se moj otac bavi pečenjem palačinki“, priznala je Carys u kasnijem intervjuu.

Poslovne prilike natjerale su ih da se 2009. godine ponovo vrate u New York, gdje su stalno bili izloženi paparacima, što je ometalo njihovu svakodnevnu rutinu. Ubrzo su saznali i loše vijesti: Michelu je dijagnostikovan rak grla, a njegov sin Cameron iz prvog braka osuđen je na pet godina zatvora zbog raspačavanja droge.

Catherine je bila uz svog supruga u ovim teškim trenucima, a bila je velika podrška i svom posinku.

„Moja porodica nikada nije odustala od mene, ni na jednu sekundu. Catherine je borac, ona je neko ko je došao iz Walesa i zahvaljujući upornosti i talentu popela se na sam vrh. Ona nikad ne odustaje ni od čega, pa tako nije ni od mene. Ljubav moje porodice spasila me je u najmračnijim danima“, izjavio je Cameron 2016. godine kada je napokon pušten iz zatvora.

Porodični stres uticao je i na samu Catherine, koja se 2011. uputila u bolnicu na liječenje bipolarnog poremećaja.

Nadam se da mogu skinuti stigmu s ove bolesti. Nadam se da mogu biti primjer svim ljudima koji pate od ove bolesti i pokazati im da se ona može držati pod kontrolom, tada je izjavila.

Na pragu razvoda

Uprkos pozitivnim riječima, nije bilo lako balansirati porodične probleme, posao, mentalno zdravlje i druge obveze. Slavni je par ušao u svoj loš period. Živjeli su odvojeno i pokušali raditi na svojim problemima. No nisu odustajali.

„Lud sam za njom… Mislim da svaki par prolazi teška vremena. Problem je što smo mi u žiži javnosti, pa su naši problemi vidljiviji od ostalih. No sada smo ponovo zajedno, jači nego ikad prije“, priznao je Michael Ellen DeGeneres u njenom popularnom showu 2015. godine.

Četiri godine kasnije, i dalje se ludo vole, zaljubljeno se gledaju na crvenom tepihu i razmjenjuju nježnosti. Kada ih pitaju šta je tajna njihove dugovječne ljubavi, Michael spremno odgovara: „Nekada ulažemo više napora u odnose sa strancima nego s osobama koje su nam najbliže. Ja se uvijek pokušavam sjetiti koliko sam sretan što sam s damom poput nje. Takođe, naučio sam koliko je važno razgovarati o problemima. Kvalitetan razgovor čini čuda za brak“, prenosi Zadovoljna.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 + 1 =